(video) Viitorii asistenți, în rolul lui Moș Crăciun!

Toţi copiii, fie ei de doar câțiva anişori sau aproape de a împlini vârsta majoratului, fie săraci sau foarte bogaţi, fie bolnavi sau perfect sănătoşi, fie cuminţi sau nu, speră ca Moş Crăciun să treacă și pe la ei, încărcat de daruri.

Şi pentru că bătrânelul cu barbă albă şi burtă mare, îmbrăcat în roşu, nu are de fiecare dată bani ca să ajungă la toţi copiii, nu refuză niciodată ajutorul cuiva. De câțiva ani, Monica Țânțu, cadru universitar, organizează acțiuni caritabile în preajma sărbătorilor. Nici anul acesta nu a ratat ocazia de a face în aşa fel încât Moş Crăciun să ajungă în vizită la copii ale căror familii au o situaţie financiară precară. În rolul spiridușilor s-au aflat viitorii asistenți medicali, cursanți în cadrul Universității din Pitești. După ce au strâns bani, Monica Țânțu, șef lucrări doctor, și viitorii asistenți de la UPIT au mers la cumpărături. După câteva ore, în care au umplut coșuri întregi cu tot ce trebuie să fie pe masa oricărei famiilii, în zi de sărbătoare, de la dulciuri la carne de porc, evident, nelipsind pomii de iarnă și podoabele aferente pentru împodobirea acestora, mesagerii Moșului au plecat prin județ. Bucuria că cineva le-a deschis ușa și le-a adus ce poate niciodată nu au visat a fost enormă. Ca să-i răsplătească pe viitorii asistenți pentru gestul lor, copiii cadorisiți le-au cantat colinde și le-au recitat poezii. Astfel, ziua de 21 decembrie 2018 a fost una pe care nici cei care au oferit cadouri și nici gazdele nu o vor uita.

"A fost prima acțiune caritabilă la care am participat. Doamna profesoară Monica Țânțu a fost cu inițiativa. Evident, am răspuns prezent, fara sa stau pe gânduri. La fel au procedat și mulți dintre colegii mei. Astfel, am reușit să strângem bani și să aducem bucurie pentru mai multe familii din Pitești și nu numai. M-a întristat foarte mult sa vad în ce condiții trăiesc unii copii. Cel mai mult m-a impresionat o fetiță din Ștefănești. Mădălina a izbucnit în plâns când ne-a văzut încărcați cu de toate. Cu siguranță, ne vom întoarce la acești copii minunați!", a declarat, la finalul acțiunii caritabile, unul dintre viitorii asistenți.