(video) Ungaria aprobă, ca măsură de excepție, culoar pentru cei 3500 de români blocați la granița cu Austria!

Români blocați la granita între Austria și Ungaria. 

 

Peste 3500 de români blocați la frontiere și cozi întinse pe zeci de kilometri este imaginea ce astăzi a circulat în presa națională, totul după ce a intrat în vigoare decizia guvernului maghiar de a nu mai permite tranzitarea teritoriului țării, pe fondul pandemiei de coronavirus.

În acest context, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut o convorbire telefonică cu omologul ungar, Péter Szijjártó, în urma căreia s-a decis stabilirea unui culoar de trecere pentru românii blocați.

 

Măsura este una excepțională și se aplică o singură dată.


 ”Ministrul Péter Szijjártó a confirmat că Ungaria va sprijini, ca măsură de excepție, aplicată o singură dată, repatrierea cetățenilor români în cel mai scurt timp posibil, urmând ca detaliile efective privind intrarea pe teritoriul Ungariei și tranzitarea acestuia până la granița cu România să fie stabilite, și apoi măsurile implementate, de autoritățile de resort ale ministerelor de interne din cele două țări.
 
Cei doi miniștri de externe au convenit să păstreze legătura pe durata acestei zile pentru a monitoriza deblocarea în teren a situației și revenirea cu bine în țară a cetățenilor români.”