VIDEO! Romii au căutat pește în barajul din Prundu

VIDEO! Romii au căutat pește în barajul din Prundu. "Nu e uşor, ne scapă printre degete"

Barajul Prundu din municipiul Pitești a fost golit în această dimineață pentru inspecţia construcţiilor hidrotehnice aflate permanent sub apă.

Ca de fiecare dată când lacul a fost golit, mai multe familii de romi dintr-o localitate situată în apropierea Piteştiului s-au adunat să prindă peştele rămas pe fundul lacului.

"Data trecută am avut captură mare. Am umplut un sac cu peşte. Am venit şi cu fratele. Nu plecăm până nu reuşim să adunăm ceva peşte. Nu e uşor, ne scapă printre degete, din cauza mâlului", a declarat Ionuţ, unul dintre pescarii de ocazie pentru Mediafax.

Reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Argeş - Vedea (ABAV) au golit controlat lacul de acumulare Piteşti (lacul Prundu). Acţiunea se desfăşoară în vederea efectuării de către Sucursala Hidrocentrale Curtea de Argeş a unor lucrări de reparaţii la hidroagregatele centralei hidroelectrice Piteşti.

Cu această ocazie, angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Argeş - Vedea vor face inspecţii vizuale ale construcţiilor hidrotehnice aflate permanent sub apă.

Sursa: Mediafax