(video) Traficați pe piața neagră - Pui de urs scoși din bârlog și aruncați în zăpadă

Imagini revoltătoare au fost publicate joi seara pe rețelele sociale. Mai multe persoane scot patru pui de urs din bârlogul lor și-i lasă în zăpadă.

CITEȘTE ȘI ... Cercetări finalizate de polițiștii argeșeni - Hoții de catalizatoare trimiși în judecată!

Filmarea a fost trimisă ca mesaj privat de către o persoană din județul Neamț. Și asociația pentru protecția animalelor Casa lui Patrocle - Animal Rescue, care a postat imaginile pe Facebook, spune că filmarea este făcută în Neamț.


În imagini se vede cum patru bărbați, aflați probabil într-o exploatare forestieră, scot puii din bârlog și îi ridică brutal pentru a le identifica sexul.

CITEȘTE ȘI  ... (VIDEO) Accident grav la Bascov! Un autoturism a sărit peste parapeți!

Cazul a fost preluat de polițiștii din Harghita, deoarece imaginile au fost filmate pe o parcelă din Gheorgheni, iar în colaborare cu agenții din Neamț cei patru bărbați au fost identificați.

„Sunt bărbați cu vârstă între 35 și 51 de ani. S-a întocmit dosar penal în care efectuăm cercetări ca să stabilim ce și cum s-a întâmplat. Încadrarea juridică pare să fie sub incidența legii 205/2004, vorbim de schingiuirea sau rănirea animalelor, e vorba și de OUG 57/2007 care se referă la protecția animalelor. În cazul de față poate fi vorba de perturbarea intenționată în cursul perioadei de hibernare sau distrugerea locurilor de reproducere ori de odihnă”, a explicat Gheorghe Filip, purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, la Digi24.

 

„Ei riscă inclusiv pedeapsa închisorii, dacă dosarul ajunge în instanță. Noi luăm măsurile care se impun în efectuarea actelor premergătoare, dar vorbim de două posibile infracțiuni săvârșite în această cauză, pentru care este prevăzută pedeapsa cu închisoarea, repet, dacă instanța va decide în acest sens”, a completat el.


Purtătorul de cuvânt a mai spus că puii de urs încă nu au fost găsiți, o echipă fiind pe teren în încercarea de a-i găsi. 

Întrebat despre dacă este luată în calcul varianta traficului ilegal sau dacă acest caz are legătură cu piața neagră din Rusia, Gheorghe Filip a răspuns că nu are „date sau indicii care să susțină o asemenea ipoteză, dar un polițist bun trebuie să ia în calcul toate variantele posibile”.

CITEȘTE ȘI ... Se prelungesc restricțiile aplicabile în județul Argeș cu încă 14 zile!

Conform surselor Digi24, puii de urs se vând cu 500-600 de euro bucata în afara țării.

CITEȘTE ȘI ... Mesajul Poliției Locale Pitești: „Să nu uităm că viața are întotdeauna prioritate!”


Biologul Adrian Bîlbă a declarat la Digi24 că o variantă pentru care puii de urs au fost scoși din bârlogul lor și separați de ursoaică ar fi pentru a o descuraja să se mai întoarcă în zona unde are loc exploatarea forestieră.

 

Sursa: Digi24.ro