(VIDEO) Tensiunile s-au accentuat! Au fost aruncate petarde, sticle și s-a dat foc măștilor de protecție

Update, 29 martie 23:30

Jandarmii sunt în continuare grupați în cordon, în jurul Guvernului, dar nu au intervenit asupra protestatarilor.
Mulți oameni au început să plece din Piața Victoriei, care începe să se golească. La ora 23.30 mai erau 400-500 de persoane.

Update, 29 martie 22:30

Aproape 4.000 de oameni se aflau în Piața Victoriei după ora 23.00, fără mască și sfidând restricțiile de circulație. 

Tensiunile s-au accentuat. Au fost aruncate petarde, sticle și s-a dat foc măștilor de protecție. Inițial, aproape 1.300 de persoane, dintre care multe fără mască, s-au adunat după-amiază în Piața Universității.

 

Proteste sunt la aceasta ora în toată țara, nu doar in Bucuresti. Mii de oameni au ieșit în stradă să-și strige nemulțumirile si in Timișoara, Iași, Cluj, Constanța, Craiova, Sibiu, dar și în alte mari orașe. Mai multe persoane au fost luate pe sus de jandarmi, majoritatea pentru că nu purtau mască. 

La Timișoara protestatarii s-au mobilizat pe Facebook. Unii dintre ei au venit cu pastile pentru durerea de gât pentru a putea scanda cât mai tare.

Zeci de persoane protestează, luni seară, și la Cluj-Napoca.
Protestatarii şi-au dat întâlnire în fata Instituţiei Prefectului Cluj şi au pornit în marş prin zona centrală a oraşului scandând „Demisia!”, „Plecați cu toții!”, „Jos guvernul!”, „Libertate, nu închiși în casă!”, „O dorință sinceră, România liberă!”.

La Brașov, oamenii s-au adunat în număr mare în centrul orașului pentru a manifesta împotriva măsurilor impuse de autorități în pandemie. 
Sunt însoțiți de jandarmi și cei mai mulți nu respectă nicio măsură împotriva răspândirii SARS-COV-2. 

Între timp, la Brașov, susțin autoritățile, că locurile la ATI Covid sunt pline, iar rata de infectare a sărit de 7 la mia de locuitori.
Jandarmeria anunță că s-au adunat peste 550 de protestatari. 

Zeci de oameni s-au strâns și în faţa Prefecturii Constanţa.
Au scandat, pe platoul Instituţiei Prefectului, lozinci printre care „libertate, te iubim, ori învingem ori murim!”, „mai bine golan, decât activist/ Mai bine mort, decât comunist”

Sute de brăileni protestează din nou împotriva restricțiilor impuse de autorități. Tinerii din Brăila au ieșit în număr și mai mare în stradă pentru a-și striga nemulțumirile față de noile restricții impuse de autorități. Aproximativ 400 de persoane au blocat o artera principală, cei mai mulți dintre ei nu poartă masca de protecție și nu respectă regulile de distanțare socială.

La Sibiu, protestatarii au intrat în conflict cu jandarmii deoarece aceștia nu i-au lăsat să-și schimbe traseul.

De asemenea multe persoane au protestat în această după amiază și în Pitești, în fața Prefecturii Argeș împotriva noilor restricții pentru răspândirea COVID-19!

 

Sursa: realitatea.net