(video) TEATRUL DAVILA PUNE ÎN SCENĂ O PIESĂ SUB SEMNĂTURA JURNALISTULUI GHEORGHE SMEOREANU

Astăzi, în foaierul Teatrului Alexandru Davila, s-a desfășurat o conferință de presă cu prilejul anunțării premierei piesei „Spovedania unui ziarist”. Prezenți la această conferință au fost :jurnalistul Gheorghe Smeoreanu, directorul teatrului, Nicolae Poghirc, actori, regizorul Bogdan Cioabă, dar și Matei Varodi, directorul artistic.

În cadrul conferinței, regizorul Bogdan Cioabă a ținut să îi felicite pe actorii care vor juca în această piesă care redă realitatea zilelor noastre. Piesa reprezintă un mesaj intre ceea ce a devenit societatea noastră și ceea ce ne-am dori. Totodată, regizorul Cioabă a mai adăugat faptul că piesa prezintă culisele meseriei de ziarist pe care publicul nu le cunoaște, conținând elemente care definesc acuratețea contemporană. De asememea, spectacolul va fi prezentat la Festivalul Satiric de la Chișinău, a anunțat directorul Nicolae Poghirc.

Sfârșitul acestei săptămâni va marca, la Teatrul „Alexandru Davila”, premiera pentru „Spovedania unui ziarist” – prima piesă de teatru care poartă semnătura omului de presă Gheorghe Smeoreanu, directorul publicației „Criterii naționale” și unul dintre cei mai puternici jurnaliști ai epocii postdecembriste în Argeș. 
Dincolo de activitatea jurnalistică, Gheorghe Smeoreanu, membru al Uniunii Scriitorilor,  și-a pus semnătura pe numeroase lucrări literare și de specialitate, dar este pentru prima dată când a ales să ridice cortina asupra aceea ce înseamnă presa locală a ultimilor ani prin exprimare actoricească. Demersul său a fost îmbrățișat de Teatrul „Alexandru Davila” prin directorul Nicolae Poghirc și a fost privit ca o provocare de către regizorul Bogdan Cioabă care și-a asumat punerea în scenă a piesei, după ce citise lucrarea cu același nume acum câțiva ani. „Spovedania unui ziarist” a prins viață în ultimele luni, iar duminică, 13 mai, poate fi „ascultată” pe scena teatrului argeșean. Întreaga performanță teatrală a fost asumată de celebrul regizor, autorul urmând să asiste la prima punere în scenă a piesei, cu aceeași curiozitate ca și publicul larg.    

                                                                                                   (Celestina Dobricescu, Antoniu Neguț)