(video) Suntem sub COD ROȘU de vreme rea. Salvamont Argeș: ”Nu vă riscați viața!”

Argeșul se află sub Cod Roșu (la altitudini de peste 1500 m) de vreme rea, Cod Portocaliu în zona montană și Cod Galben în restul județului de vânt puternic.

CITEȘTE ȘI ... Elevă de 15 ani lovită de mașină, la Dârmănești!

La altitudini de peste 1.500 m va fi vânt puternic și rafale cu viteze cuprinse între 140-180 km/h, intervalul vizat este 24.02 (02:00) – 24.02 (18:00).

În zona de munte a județului Argeș vor fi rafale de 80-100 km/h pe tot parcursul intervalului, iar din seara zilei de duminică (23 februarie, 18:00) și până luni seara (24 februarie, 18:00) peste 110-130 km/h. Cerul va avea înnorări și se vor semnala precipitații, la început mixte și izolat vor fi condiții de ploaie, iar de duminică seara și pe parcursul zilei de luni vor fi ninsori viscolite și local consistente, diminuând semnificativ vizibilitatea.
COD Galben în zona montană, ulterior și în zonele mai joase de relief, unde vântul va avea intensificări, cu precădere din a doua parte a nopții de duminică spre luni și pe parcursul zilei de luni, când vor fi rafale în general de 55-70 km/h. Cerul va fi temporar noros și doar izolat, pe parcursul zilei de luni, vor fi precipitații slabe, sub formă de ninsoare.
Valorile de temperatură se vor situa peste cele normale în această perioadă din an. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 și 14 grade, iar cele minime între 2 și 5 grade.

CITEȘTE ȘI ... Italia: A patra persoană a murit, după ce s-a infectat cu coronavirus!

În acest context, Ionuț Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș, vă recomandă să evitați plimbările pe traseele montane, chiar și între cabane pentru a nu vă risca viața.