VIDEO! Decizia Tribunalului Argeș în cazul stăpânilor de sclavi!

UPDATE: În această dimineață, Tribunalul Argeș a decis ca cei 34 stăpâni de sclavi să rămână în arest preventiv încă 30 de zile. De asemenea, se prelungește și arestul la domiciliu cu încă 30 de zile pentru cele patru femei însărcinate și cu probleme de sănătate.

CITEȘTE ȘI ... ACCIDENT ÎN ARGEȘ- Șofer ajuns cu mașina în șanț

În aceste momente, stăpânii de sclavi de la Berevoești sunt duși în fața magistraților de la Tribunalul Argeș pentru prelungirea mandatelor de arestare pentru încă 30 de zile. Vă reamintim că 34 de persoane se află în arest preventiv iar patru persoane sunt arestate la domiciliu. Torționarii de la Berevoești au fost aduși din toate cele cinci centre de arest din județele Argeș, Dâmbovița, București, Olt și Vâlcea.

 

Persoanele suspecte sunt acuzate de trafic de minori și trafic de persoane și riscă până la 20 de ani de închisoare dacă vor fi găsiți vinovați. Aceștia răpeau oameni pe care ii obligau să muncească si ii abuzau. Printre victime se aflau și mai mulți minori care erau ținuți în lanțuri, încuiați pe timpul nopții, bătuți și udați cu apă rece. Victimele era răpite din locuri publice (de lângă biserici, gări şi autogări) sau chiar din propriile locuinţe şi ulterior transportate de către membrii grupurilor infracţionale la domiciliile lor, unde aceştia, prin constrângere, forţau victimele să efectueze zilnic diverse munci şi activităţi atât în gospodăriile suspecţilor, cât şi în proximitatea localităţii, respectiv: să măture în curte, să spele rufe, să îngrijească animale domestice, să taie ilegal arbori din pădurile din apropierea localităţii şi să transporte masa lemnoasă cu ajutorul cailor în gospodării, unde lemnele erau încărcate în autoutilitarele suspecţilor care se deplasau cu acestea în zona de sud a României (în principal în judeţele Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj), unde comercializau ilegal cantităţile de lemne sustrase.