(video) A evacuat un spital întreg din joacă. Gardianul amendat cu 300 de lei

UPDATE, 20 noiembrie:

Miercuri, spitalul Ștefănești a fost evacuat complet după ce medicii au simțit un miros înțepător. De teamă să nu fie vorba despre o scurgere de gaze, reprezentanții spitalului au declanșat procedura de evacuare a pacienților, unii dintre ei imobilizați la pat.
S-a adeverit în final că paznicul s-a jucat cu sprayul lacrimogen aflat în dotare.


”Se simţea un miros foarte înţepător şi iritant atât pentru personal, cât şi pentru pacienţi. Am evacuat pacienţii şi personalul şi am sunat la 112 conform procedurilor pe care le avem”, a declarat dr. Valentina Golian, directorul medical al spitalului din Ștefănești.

Luat la întrebări de polițiști, gardianul nu a recunoscut inițial, povestind că a folosit sprayul pentru a îndepărta un câine. Varianta la care au ajuns anchetatorii, și care s-a dovedit a fi cea corectă, este că paznicul s-a jucat cu sprayul lacrimogen și s-a descărcat.

Pentru această greșeală, omul a fost amendat cu 300 de lei.


----------------------------------------------------------------

UPDATE, ora 18:00


În urma audierilor, paznicul spitalului a recunoscut că a folosit spray-ul paralizant pentru a vedea cum vor reacționa persoanele aflate pe holul clădirii. Oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz, la fel și conducerea unității medicale, mâine urmând să se decidă sancțiunile.


----------------------------------------------------------------

 

Intervenție de urgență, în această după-amiază, la Spitalul Ștefănești. 


Pacienții și personalul au fost evacuați de către pompieri după ce în clădire s-a simțit un miros înțepător. Vorbim mai exact de 28 de pacienți și 30 de angajați. 5 dintre pacienți, imobilizați, au fost scoși cu tot cu paturi din clădire.

Angajații spitalului au mutat pacienți în altă clădire deoarece afara era frig.

CITEȘTE ȘI ... Incendiu la Bradu. Sursa: coșul de fum deteriorat!

Din primele informații, se pare că totul ar fi plecat de la un angajat, mai exact paznicul unității medicale, care ar fi folosit un spray paralizant pentru a îndepărta un patruped. Mirosul spray-ului ar fi ajuns în clădire, acolo provocând panică.

Situația s-a rezolvat în final. Pompierii argeșeni au stabilit cauza mirosului, iar pacienți au fost aduși în saloane.

Conducerea spitalului a demarat o anchetă internă, iar polițistii cercetează și ei împrejurarile în care agentul de paza a utilizat spray-ul.