(video) Sesizare la Sursa Ta! Dejecții revărsate-n locuință

Disperare pentru o familie dintr-un cartier rezidențial al Piteștiului. Oamenii s-au trezit cu locuința inundată de dejecțiile provenite din canalizarea orașului. Asta în condițiile în care vremea a fost frumoasă și nu se pune problema umplerii canalizării din cauza unor ploi abundente.
Incidentul s-a petrecut la o vila din cartierul Trivale, pe Strada Câmpului, acolo unde proprietarii au simțit un miros pestilențial. Imediat au mers la garaj și în beci, locuri aflate la demisol și subsol. Apa mizerabilă și dejecțiile din canalizare erau peste tot de aproape o jumătate de metru. În aceste condiții oamenii spun ca au sesizat societatea de apă și canalizare și spun că vina li se datorează în exclusivitate angajaților acesteia care în urmă cu doua zile ar fi decolmatat canalele din zonă și ar fi închis supraplinul. În aceste condiții apa a refulat prin sifoane în locuință.
In susținerea afirmațiilor sale, proprietarul a filmat atât în locuința lui cat și canalele aflate pe domeniul public, cele care colectează apa pluvială și cea din locuințele din zona.

Supărat pe situație, omul a anunțat din nou societatea de apă și canalizare și a sunat chiar și la 112. Din nou angajații firmei au ajuns în zonă însă au intervenit în cu totul altă parte, spune respectivul proprietar.
El crede că această situație este cauzată de subdimensionarea rețelei de canalizare, capacitată în urmă cu aproape două decenii pentru un număr de 40 de locuințe, iar acum sunt acolo sute de case.
Am încercat să luăm legătura cu reprezentanții societății Apa Canal 2000 SA, insă nimeni nu a răspuns, probabil fiind weekend. Așteptăm și punctul de vedere al conducerii și o eventuală soluție la problemele sesizate.