(VIDEO) Se filmează în Argeș: Adevărată mobilizare de forţe la Nămăiești

Producătorii serialului „Egregora”, care prezintă o bătălie a lui Vlad Ţepeş, au promovat pe pagina de Facebook câteva scene spectaculoase filmate în satul argeșean Nămăiești, scene în care au fost implicați călăreți și 60 de cai.

„Pentru filmarea acestor secvenţe a fost nevoie de o adevărată mobilizare de forţe şi doresc să mulţumesc pe această cale oamenilor de bine care au sprijinit acest demers”, a declarat regizorul Andrei Chiriac pentru BZB.ro

Pentru a pune în scenă un episod istoric din anul 1456 – bătălia lui Vlad Ţepeş (rol interpretat de Daniel Nuţă) cu Vladislav al II lea, purtată pentru a recuceri tronul Ţării Româneşti – a fost nevoie, după cum a transmis regizorul Andrei Chiriac, de o „adevărată mobilizare de forţe”. Chiriac a mai spus că alegerea locului pentru filmare nu a fost întâmplătoare şi că toate filmările pentru „Egregora” se vor desfăşura în locuri pline de simbolistică din ţara noastră.


Satul Nămăieşti din comuna Valea Mare Pravăţ este cunoscut mai ales datorită înscrisurilor istorice care fac referire la icoana făcătoare de minuni care ar fi fost adusă la Mănăstirea Nămăieşti chiar de Sfântul Apostol Andrei.

Filmările la Egregora au început în 2018. În final, vor fi 36 de episoade, împărţite în trei serii a câte 12 episoade. Au fost turnate deja secvenţe în locuri precum Munţii Piatra Craiului, Cazanele Dunării, Sfinxul, Peştera Ialomicioara, Valea Obârşiei, Lacul Bâlea.
Regizorul a mai spus că va include în film foarte multe locuri cu rezonanţă din România, care oferă peisaje spectaculoase, precum Sarmizegetusa, Râşnov, Sighişoara, Mănăstirile din Moldova, Castelul Corvinilor, Braşov şi Bucureşti, astfel încât filmul să fie în acelaşi timp o veritabilă promovare a României.