(video) Scandal după partaj, la Bradu! Minoră sechestrată în casa sigilată de executor

Scandal în localitatea Bradu, în urma unui proces de partaj între doi foști soți. Bărbatul, Silviu Mihăilescu, povestește că totul a început după ce femeia a câștigat în instanță terenul din Bradu, unde acesta și doi copii, o fata de 13 ani și un băiețel, locuiesc în prezent.  În urma partajului, cei doi foști soți au stabilit ca despăgubire o sumă pe care bărbatul urma să o achite fostei soții. O parte din bani, declară acesta a fost achitată și urma să facă un credit pentru a plati și ultima parte din sumă. Femeia, între timp, a demarat în instanță o procedură de executare a terenului.

CITEȘTE ȘI ... Alex Copil Bătrân: 5 ani de închisoare pentru trafic de droguri!

Actualul soț al femeii s-a prezentat, astăzi, împreună cu executorul judecătoresc, Emilia Mateescu, și jardarmi pentru a pune în aplicare decizia magistrațiilor.  La momentul respectiv, în casă se aflau cei doi copii. Fata celor doi foști soți și-a anunțat tatăl, pe Silviu Mihăilescu, de situație. Fostul soț al femeii susține că a fost dat afară din casa pe care o deține. În plus, executorul judecătoresc ar fi pus lacătul pe poartă pentru a sigila respectivul imobil deși în locuință se aflau minori. Efectiv, conform spuselor bărbatului, fata de 13 ani a rămas sechestrată în casa sigilată, băiețelul fiind luat de o rudă a acestuia.


”Mă execută pe terenul aferent proprietății, inclusiv terenul de sub casă și de sub toate anexele. Modalitatea de punere în posesie este una inedită pe care eu nu am văzut-o în viața mea în România. Nu am avut nicio notificare. A intrat cu jandarmii și mi-a rupt poarta. Fiica mea m-a sunat și mi-a zis: ” Tati, au intrat unii în curte!”. Fetița s-a speriat și am sunat la 112. Între timp am ajuns acasa și a gasit executorul cu jandarmii în curte. După ce au întocmit un proces verbal și au inventariat  bunurile, mi-au spus să-mi scot totul din curte, în condițiile în care actul de adjudecare spune foarte clar că a dobândit (se referă la fosta soție) prin adjudecare un teren.
Au închis poarta cu lacăt și un lanț și au plecat.”, a declarat Silviu Mihăilescu.

CITEȘTE ȘI ... Daniel Chițoiu, pus oficial sub învinuire în dosarul accidentului de la Zamfireşti

 

Între timp, fostul soț a sesizat Politia cu privire la cele întâmplate. Bărbatul susține că în momentul în care i-a spus executorului judecătoresc că în casă se află un minor, aceasta i-a sugerat că se adreseze instanței pentru a i se permite accesul la copil. Oamenii legii au sesizat Protecția Copilului, iar fata a fost scoasă din imobil după o evaluare fizică și psihică.

 

”Au venit să pună în executare silită un act de adjudecare a terenului pe care se afla construită casa. Încuvințarea executării silite spunea că încuvințează punerea în executare, fiind vorba de un act de adjudecare asupra terenului pe care se afla case, garaj, foișor etc. Din punct de vedere procedural, trebuia făcut doar un proces verbal de punere în posesie asupra terenului cu datele din actul de adjudecare, neputând fi inclus imobilul, neavând ca obiect evacuare, inventariere, pătrundere pe domeniul proprietare privată.

Clientul meu a depus o plângere penală împotriva executorului judecătoresc. Va solicita o cercetare disciplinară a doamnei către Uniunea Executorilor Judecătorești și va formula un memoriu către Ministrul Justiției.”, a declarat pentru Sursata.ro, avocatul bărbatului din Bradu, Ingrid Alexandrescu.