(video) Scandal cu jandarmi pe Valea Cetăţuii! Casa unor romi dărâmată cu buldozerul

Scandal, în această dimineaţă, în cătunul de romi de pe Valea Cetăţuii din comuna Cetăţeni din Arges. Stareţul Mănăstirii „Cetăţuia Negru Vodă” și-a făcut dreptate cu ajutorul jandarmilor şi a unui executor judecătoresc.

Casa situată pe terenul Mănăstirii Cetăţuia Negru Vodă a fost demolată cu buldozerul. Astfel, a fost pus în aplicare un ordin judecătoresc dat de instanţă. Discuțiile sunt vechi între Stareţul Modest și rromii care şi-au făcut case la baza muntelui pe care se află lăcaşul de cult.

Instanţa de judecată a pronunţat deja două hotărâri, prin care şantierele apărute pe pământurile Bisericii au fost sistate.


În încercarea de a stopa demolarea casei, acum în prag de iarnă, reprezentantul romilor în zonă s-a dus la faţa locului încercând să-l înduplece pe stareţ să le mai dea un răgaz celor evacuaţi. Fără rezultat, casă a fost pusă la pământ.


După mai bine de două ore, jandamii au părăsit cătunul de romi. Starețul a câştigat o primă bătălie cu cei din cătunul de pe Valea Cetăţuii care şi-au construit case pe terenul mănăstirii.