(VIDEO) Salvamont: „Recomandăm turiștilor să rămână în zona cabanelor!”

Stratul de zapadă masurat la statia meteo Balea Lac avea 256 cm, astfel ca a fost stabilit riscul de avalanșă la gradul 5 (foarte mare) la altitudini de peste 1800 metri și 4 (mare) sub această altitudine, pe o scală 1-5. 

❄️Traseele montane din judeţul Argeş, care acced către creasta Făgărașului, precum și traseele de creastă ale Făgărașului, Iezerului, Pietrei Craiului și Leaotei sunt și vor rămâne închise până la sfârșitul iernii. 

Prognoza meteo pentru următoarele zile este bogată în ninsori, ceea ce va duce la menținerea gradului de risc. Vremea se va încălzi usor, astfel că se așteaptă apariția avalanșelor de dimensiuni mari, în special pe pantele cu orientare estică, deja încărcate cu plăci de vânt, iar după căderea întunericului, pe versanții nordici. 

⛔️ Sfatul Salvamont Argeş pentru cei care îşi vor petrece sejurul în munții Argeșului este să nu încerce să urce pe traseele închise şi să ceară informaţii salvatorilor montani din zonă sau la Dispeceratul Național Salvamont, formând 0SALVAMONT. 

⏰ De asemenea, trebuie estimat timpul necesar efectuării excursiei în partea joasa a masivelor montane, în aşa fel încât să existe o marjă de siguranţă de o oră de lumină după terminarea acesteia, ținând cont că la ora 17:30 este deja întuneric, mai ales dacă vă aflați în pădure de conifere. 

Sfatul de astăzi al salavatorilor argeșeni, transmis prin Radu Bogdan este următorul: „Recomandăm turiștilor să rămână în zona cabanelor sau în zona împădurită!”