(video) S-a intervenit de urgență pe râurile cu probleme din Argeș!

Administrația Bazinală de Apă  Argeș – Vedea a intervenit de urgență pe râurile afectate de ploile puternice de săptămâna trecută. Resturi de lemn și bușteni au blocat secțiuni de scurgere a apei pe cursurile de râu.

Cea mai afectată zonă a fost în comuna Nucșoara, acolo unde în aval de barajul Baciu zeci de metri cubi de lemne, bușteni, crengi și rădăcini au ajuns în albia râului, existând pericolul obstrucționării. Din cauza accesului dificil, lucrătorii ABA Argeș au intervenit manual în această operațiune.

Prin Programul de Gospodărire a Apelor, Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea a continuat lucrările de protecție pentru malul pârâului Budișteanca în comuna Bogați.  Lucrarea a fost realizată cu gabioane (aproximativ 105 metri cubi piatră) cu rolul protejării riveranilor și obiectivelor limitrofe.  


De asemenea, au mai fost realizate decolmatări ale albiilor cursurilor de apă, reprofilări și regularizări.


Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea are în administrare 58 de acumulări/baraje,  70 de km de derivații, 89 km de aparări  și consolidări de maluri, 439  km de regularizări de albii,  450 km de îndiguiri și  7227 km de cursuri de apă neamenajate, pe teritoriile județelor Argeș, Dâmbovița, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov și București.