(video) Revoltă cu furci și topoare la Nucșoara! Localnicii nu acceptă carantina!

Revoltă cu furci și topoare la Nucșoara! Localnicii nu acceptă carantina!

 

Teama de Coronavirus a iscat un adevărat scandal în comuna Nucșoara, acolo unde ar urma să fie trimiși în carantină, în două spații diferite, persoanele posibil infectate. Localnicii au ieșit pe stradă și amenință cu măsuri extreme dacă în localitatea lor va ajunge vreun bolnav sau vreun suspect cu COVID 19, asta dupa ce Prefectura Argeș a anunțat că a ales o fostă tabără de elevi și o cabană de vânătoare pentru un centru de carantină.

 

Localnicii sunt foc și pară pe cei care au pus pe harta comunei un asemenea pericol, cum îl numesc ei.


Astfel, în această după-amiază, zeci de cetățeni au ieșit cu furci, topoare și cu tot ce le-a stat la îndemână pentru a-și spune oful. Sunt speriați și revoltați.

Nu are voie aici. Ne îmbolnavesc copiii. De ce nu au stat acolo la ei?


 

De aceeași părere este și edilul localității, Ion Cojorarul, care în această dimineața a avut o discuție cu prefectul județului, Emanuel Soare, căruia i-a transmis că a facut o greșeală atunci când a ales ca Tabăra din Nucșoara să devină centru de carantină. Primarul susține că tabara nu este pregatită pentru o asemenea situație. Nu există condiții necesare pentru aducerea unei persoane confirmate cu virusul motal, Nucșoara aflându-se la mai bine de 70 de km de Pitești și, totodată, se teme pentru viitorul economic și turisc al zonei.


Oamenii sunt revoltați pentru că nu există comunicare. Probabil,  dacă îi întrebați pe fiecare, nu știu ce se întâmplă concret. Eu pot să vă spun că de când s-a aflat de această decizie suntem într-o nebunie totală.
Decizia s-a luat fără eu să știu ceva. E clar că nimeni nu este de acord. Eu sunt în asentiment lor.”


 

Întrebat de jurnaliști cum vor reacționa cetățenii, edilul a punctat clar, deși pe fundat se poate auzi cum aceștia amenință:

”Oameni sunt imprevizibili. Eu nu pot sa spun ce vor face.”


De asemenea, acesta a menționat că autoritățile județene au stabilit acest centru fără să-l fi vizitat și fără să ceară o opinie din partea administrației locale.

 

 

Viceprimarul, Ion Berevoianu, a oferit câteva detalii referitoare la Tabăra din Nucșoara, considerând că o astfel de locație nu satisface necesarul unui centru de carantină. Conform acestuia, tabăra are 8 camere în care există patru sau șase paturi, nu există apă curentă sau apă caldă, încălzirea se face prin sobe de teracotă și lemn și doar câteva camere dețin baie proprie, în rest existând baie comună.
În ceea ce privește personalul din localitatea care ar putea să-i ajute pe medicii veniți să îngrijească un pacient cu Coronavirus, viceprimarul declară că nu există această posibilitate, Piteștiul fiind cea mai plauzibilă sursă de personal medical.

 


”Oamenii sunt puțin panicați pentru că nu știu ce se va întâmpla. Le este frică de venirea virusului în Nucșoara. Aici sunt foarte mulți bătrâni care sunt predispuși contaminării cu Coronavirus.
Nu cred ca este o locație potrivită. Nu știu dacă cei care au ales locația au și văzut-o.”


 

 

La întâlnirea de la Prefectura Argeș ,directorul DSP Argeș a reproșat autorităților județene că au făcut publice locurile unde se vor amenaja centrele de primire. Până în acest moment nu au fost raportate persoane cu simptome de Coronavirus în județul Argeș.