Update: Tineri arestați după ce au amenințat cu pistolul de jucărie o vânzătoare (video)

Update 15 februarie

Cei doi tineri din Valea Iașului au fost prezentați instanței care a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Oamenii legii continuă cercetările în acest caz pentru stabilirea întregii activități infracționale.

 

Doi tineri, în vârstă de 16, respectiv 19 ani, ambii din Valea Iaşului, au fost reținuți pentru 24 de ore, ”bănuiţi că ar fi încercat să sustragă, sub ameninţarea unui pistol de jucărie, încasările de la o societate comercială din Curtea de Argeş, în noaptea de 12 spre 13 februarie”.


Mai exact, tinerii au intrat în magazinul non-stop, miercuri noaptea, camuflați și cu un pistol în mână. I-au cerut vânzătoarei banii din încasări, amenintând-o că o omoară. Femeia nu s-a pierdut cu firea. Le-a explicat tinerilor că gestul lor îi va costa tinerețea, riscând ani grei de pușcărie.

CITEȘTE ȘI ... Avocat din Baroul Argeş, trimis în judecată pentru trafic de influenţă!

Descurajați de atitudinea vânzătoarei, tinerii au plecat cu mâna goală. Femeia a alertat Poliția, oamenii legii identificând pe unul dintre tâlhari la scurt timp. Au fost efectuate percheziții domiciliare la locuința acestuia, unde s-au descoperit hainele purtate în momentul tentativei de tâlhărie. De asemenea, polițiștii au găsit și un pistol de jucărie pe care cei doi l-au folosit.

”Din cercetări s-a stabilit că cei doi, respectiv un tânăr de 19 ani şi un minor de 16 ani, ambii din Valea Iaşului, ar fi pătruns în incinta societăţii comerciale având feţele acoperite, iar sub ameninţarea unui pistol cu bile, ar fi solicitat vânzătoarei să le dea sumele de bani aflate în casa de marcat. Persoana vătămată a reacţionat calm şi a refuzat să le dea sumele de bani, iar autorii au părăsit incinta.”


Tinerii au fost reținuți, iar în cursul zilei de astăzi urmează să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.