(video) Regii României - Locuri de veci în aceeași necropolă

UPDATE:

Începând de ieri, regii României își duc somnul de veci în aceeași necropolă. Vorbim despre Carol al doilea și Mihai întâi, tată și fiu, despărțiți până acum atât în viață cat și după moarte. 

Ieri, sicriul regelui Carol al II-lea a fost înhumat  în cripta construită special în noua Catedrală Arhiepiscopală și regală de la Curtea de Argeș. La eveniment au participat în jur de 1000 de persoane, printre care și membri ai Casei Regale, cum ar fi surorile custodelui coroanei, principesa Margareta, Maria și Sofia, Paul Lambrino și soția sa, Lia,  principele Nicolae și soția sa, Alina Binder.

Locurile de veci ale regilor României rămân deschise publicului. Acest lucru a fost decis chiar după înmormântarea regelui Mihai.

Rămăşiţele pământeşti ale Regelui Carol al II-lea au fost astazi strămutate în noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş. 

Aseară, 11 militari ai Batalionului Vânători de Munte 33 "Posada" din Curtea de Argeş au scos sicriul Regelui Carol al II-lea din capela din curte şi l-au dus în Vechea Catedrală, unde a fost aşezat pe catafalc. Stindardul Regelui, cel original, repatriat din Portugalia în 2003, şi o coroană albă de flori au fost aşezate deasupra.  

Carol a aşteptat să îşi doarmă locul de veci într-un lăcaş sfânt ortodox, timp de 66 de ani, dintre care 16 în România.  La Curtea de Argeş urmează să mai fie aduşi, în următorul an, încă doi membri ai Familiei Regale: fratele lui Carol al II-lea, prinţul Mircea, răpus de febra tifoidă în Primul Război Mondial, dar al cărui loc de veci este acum în Castelul Bran, într-o criptă care trebuie restaurată, şi Regina mamă Elena. 

Osemintele au fost aşezate apoi în Noua Catedrală, la două morminte distanţă de cele ale Regelui Mihai şi Reginei Ana. La ceremonia de îngropare din Noua Catedrală va participa doar Familia Regală. La momentul funerar istoric de la Curtea de Argeş, militarii Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul" vor prezenta onorul, sicriul Regelui fiind purtat de brigada de elită a armatei, în prezenţa asistenţei, a militarilor de la Vânătorii de Munte, precum şi a preoţilor din eparhie.