(video) RECICLEAZĂ! CARAVANA ECOTIC - ADI Servsal Argeș te premiază!

Campanie inedită de reciclare a deșeurilor electrice, electronice și electrocasnice în județul Argeș! Caravana ECOTIC, alături de ADI Servsal Argeș, contribuie la schimbarea atitudinii populației în privința conservării, protecției și îmbunătățirii mediului, a protecției sănătății umane și a utilizării prudente și raționale a resurselor umane.

Atracția principală a proiectului o constituie caravana – expoziție mobilă a DEEE-urilor (Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice) în care sunt prezentate 10 echipamente dezasamblate (monitor CRT, frigider, mașină de spălat, telefon fix, telefoane mobile, laptop, calculator de birou, jucărie și fier de călcat) și expuse în vitrine. Rolul acestora este acela de a transmite mesajul de reciclare DEEE prin sublinierea conținutului de substanțe periculoase ale acestora dar și cel de reutilizare ca materii prime secundare.

Mai mult decât atât, în cadrul campaniei se vor aloca premii pentru cei care reciclează produse electrice, electronice sau electrocasnice. Persoanele care predau o cantitate de peste 5kg de produse, vor fi încrise în cadrul unei tombole și pot câștiga vouchere de cumpărături în valoare de 400 RON din magazinele Dedeman.

În perioada 20-22 martie, Caravana ECOTIC a fost în Mioveni, urmând ca în zilele următoare să viziteze alte 14 localități argeșene:

- Țițești (23-25 martie)
- Schitu-Goleşti (26-28 martie)
- Câmpulung (29-31 martie)
- Lereşti (1-3 aprilie)
Până la finalul campaniei, caravana va mai ajunge şi în Domneşti, Curtea de Argeş, Buzoeşti, Costeşti, Topoloveni, Leordeni, Ştefăneşti, Mărăcineni, Bascov şi Piteşti.