(video) Raliul Argeșului: Probe speciale pe Transfăgărășan și Mateiaș | Sursa Ta

Pregătirile pentru Raliul Argeșului au intrat în linie dreaptă. Astăzi, în Sala de Consiliu a Primăriei Pitești a fost organizată conferința de presă ce anuntă etapa de anul acesta a compeției. Prezenți au fost președintele Federației Române de Automobilism Sportiv, Norris Măgeanu, Directorul Organizatoric al Raliului Argeșului, Bogdan Dumitrescu, primarul Municipiului Pitești, Cristian Gentea, vicepreședintele Consiliul Județean Argeș, Adrian Bughiu, și pilotul DTO Rally Team, Cristi Dolofan.


Conform organizatorilor, la startul desfășurat în municipiul Piteşti sunt așteptate aproximativ 100 de echipaje. Probele speciale vor avea loc pe DN 7C - Transfăgărăşan, între Cetatea Poenari şi Cabana Capra, dar și pe dealul Mateiaş. Competiția se desfășoară în 11 și 12 iunie.

► "Centrul raliului va fi municipiul Piteşti, care va fi gazda centrului de comandă şi va fi gazda momentelor importante, începând cu festivitatea de start şi prezentarea echipajelor, care va avea loc joi, pe 10 iunie. În cele două zile de vineri şi de sâmbătă, zile de competiţie, startul va fi tot în municipiul Piteşti. Seara, maşinile revin tot la Piteşti, atât vineri, când probele speciale sunt în zona Câmpulung Muscel, cât şi sâmbătă, când va fi celebra probă Transfăgărăşan", a declarat directorul organizatoric al Raliului Argeşului, Bogdan Dumitrescu.


Argeșul are o istorie bogată în automobilism, Primăria Pitești susținând financiar cu 110.000 de lei această competiţie.

► "Argeşul are o istorie bogată în materie de automobilism. Deşi tradiţia a fost întreruptă o perioadă, o parte a istoriei automobilismului s-a scris în Argeş. Municipiul Piteşti susţine financiar cu 110.000 de lei această competiţie şi ne bucurăm foarte mult că suntem parteneri, alături de administraţia judeţeană", a declarat Cristian Gentea.

 

De asemenea, Consiliul Județean Argeș susține pentru al treilea an consecutiv această competiție, de data aceasta cu o sumă mai mică, respectiv 1 miliard de lei vechi.

► "Este o onoare că putem găzdui şi putem fi parteneri într-un astfel de proiect, pentru că dincolo de tradiţia acestui raliu pe meleagurile noastre, competiţiile de raliu se identifică cu Argeşul, şi prin campionii naţionali daţi de-a lungul timpului, şi prin autoturismul naţional fabricat pe meleagurile noastre.  Consiliul Judeţean este, pentru al treilea an consecutiv, partener pe acest proiect, cu o sumă mai mică, 1 miliard de lei vechi anul acesta. Venim după o perioadă grea, dar sunt convins că, pe viitor, lucrurile vor sta altfel", a spus vicepreședintele Consiliul Județean Argeș, Adrian Bughiu.


Norris Măgeanu, preşedintele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, a declarat că Raliul Argeşului a crescut extrem de mult în ultimii doi ani, fiind așezat în rândul raliurilor de interes mare din România.

► "Raliul Argeşului a crescut extrem de mult în ultimii doi ani, de aceea, în acest an, Federaţia l-a aşezat în rândul raliurilor de interes mare din România, are un coeficient de 1,2, cum mai au doar Raliul Iaşiului şi Raliul Maramureşului în acest an, celelalte având coeficient 1 sau mai mici. Lucrurile care se întâmplă aici sunt bine făcute din punct de vedere al organizării, iar raliul reprezintă un punct de reper în campionatele naţionale de automobilism sportiv. ",  a declarat Norris Măgeanu, preşedintele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

 

Raliul Argeşului este un eveniment organizat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, susţinut de Consiliul Judeţean Argeş, Primăria Municipiului Piteşti şi lanţul de farmacii Catena.