PROTESTE LA LISA! Reacția conducerii DLR Pitești

VIDEO! PROTESTE LA O FIRMĂ IMPORTANTĂ DIN PITEȘTI!

UPDATE: Conducerea DLR Pitești își prezintă reacția referitor la protestul de ieri al angajaților aflați în șomaj tehnic:

”Pe fondul competiției și a necesității de flexibilitate, avem, uneori, dificultăți în asigurarea desfășurării activității la capacitate completă a fabricii. Proiectele nu pot fi transferate de la o fabrică la alta. Dacă nu putem asigura activitatea angajaților într-una dintre fabrici, putem să îi transferăm pe ei acolo unde proiectele sunt în desfășurare”, a afirmat Siegfried Angerer, Directorul de Producție Europa de Est.

DLR Pitești este o companie care, prin prisma activității, are o dinamică de lucru aflată în strânsă legătură cu nevoile și cerințele clienților.

Astfel, în perioadele în care producția este redusă, angajatorul poate trimite salariații în șomaj tehnic, conform prevederilor legale. Codul Muncii oferă posibilitatea angajatorilor de a dispune intrarea temporară a salariaților în șomaj tehnic, datorită unor motive economice, tehnologice, structurale sau similare. Când interesele de serviciu o impun, salariații pot fi delegați în alte localități decât cea de reședință.

Delegarea poate fi dispusă pe o perioadă de cel mult 60 de zile calendaristice, într-un interval de 12 luni.

”Le oferim angajaților delegați plata costurilor de călătorie și cazare, precum și indemnizația aferentă”, a precizat Siegfried Angerer. Pachetul de beneficii include un bonus de relocare, diurnă, două mese pe zi, transport gratuit și cazare într-un hotel de trei stele. ”De peste 23 de ani avem fabrici în România și am reușit mereu să rezolvăm lucrurile într-o manieră pozitivă. Suntem optimiști că vom găsi o soluție fezabilă”, a declarat Siegfried Angerer, Directorul de Producție Europa de Est.

Mai mulți angajați de la Lisa Draexlmaier din Pitești au protestat astăzi în mod pașnic, în cantina societății, fiind nemulțumiți de faptul că sunt forțați de conducere să își dea demisia ca mai apoi să fie angajați la o firmă similară. Reprezentanții Blocului Național Sindical, spun că acest lucru se întâmplă din cauză că patronii doresc să își mărească astfel profitul și să reducă mai mult costurile de producție.

La proteste au participat un număr de aproximativ 300 de oameni, din cei 700 care sunt în șomaj tehnic. Cei mai mulți dintre protestatari lucrează la această firmă de cablaje de aproximativ 15 ani și spun că au fost trimiși acasă la sfârșitul anului trecut cu 75% din salariu, fără motiv, spun ei.