(video) Protestul angajaților MAI! Prefectul: nemulțumirile lor vor fi transmise Guvernului

UPDATE, ora 16:00

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a discutat cu reprezentanții sindicatelor care au protestat săptămâna aceasta în fața Prefecturii. Prefectul Emanuel Soare i-a asigurat pe protestatari că nemulțumirile lor vor fi transmise Guvernului României. Discuțiile au avut loc atât luni, 22 februarie, cât și miercuri, 24 februarie, cu delegații ale protestatarilor, după acțiunile de protest organizate, în principal, de către angajații din cadrul MAI. 

Luni, 22 februarie, membrii Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România (FSNPPC) și reprezentanți ai Cartel Alfa au protestat în centrul Piteștiului, cerând drepturi salariale, actualizarea normei lunare de hrană acordate personalului MAI şi încadrarea unitară a personalului contractual din cadrul MAI, în grupe de muncă.

Miercuri au protestat în fața Prefecturii Argeș în jur de 100 de membrii ai Federației PUBLISIND, la care sunt afilitate Sindicatul Național al Polițiștilor din Penitenicare (SNPP), Europol (Sindicatul Polițiștilor Europeni) și Dicasterial (sindicat al grefierilor).  Acțiunea a avut loc ca reacție la înghețarea salariile din sectorul bugetar în acest an. De asemenea, sindicaliștii sunt nemulțumiți de eliminarea voucherelor de vacanță (de 1450 lei/angajat). Măsurile au fost implementate de Guvernul României pentru reducerea cheltuielilor bugetare.

----------------------------------------------------------------

Polițiștii din Argeș au ieșit în stradă pentru a treia zi. În aceste momente, în Piata Vasile Milea, își striga nemulțumirile angajații penitenciarelor, susținuți de Federația Publisind.


Aceștia au anunțat că vor continua să iasă în stradă până li se vor respecta drepturile.

CITEȘTE ȘI ... Argeșeancă moartă în Craiova, după un accident grav!

Din Federația afiliata la Blocul National Sindical fac parte 35.000 de membri din politie si politie de frontiera, politie penitenciara si probatiune, administratie publica centrala si locala, asistenta sociala, grefa judiciara, sport si tineret, finante si control financiar, mediu si RA-APPS.

CITEȘTE ȘI  ... Curbă extrem de periculoasă. Au sărit cu mașina în prăpastie - Șoferul este mort!

Revendicările generale ale acestora sunt: eliminarea inechitatilor salariale din sistemul public, aplicarea legii-cadru privind salarizarea bugetarilor, un salariu minim corelat cu cresterea preturilor de consum.