(video) Priveghi cu amenzi de peste 5000 de lei la Câmpulung

Poliţiştii argeşeni sunt în continuare la datorie, alături de jandarmi, pompieri, poliţişti locali şi reprezentanţi ai altor autorităţi, cu care se acţionează în sistem integrat, pentru prevenirea răspândirii şi combaterea infectării cu coronavirus.


Un eveniment privat a fost întrerupt în cursul zilei trecute, la Câmpulung. Vorbim despre un priveghi organizat la un imobil din zona Șoselei Naționale, unde participau un  număr mare de persoane.

Poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung, împreună cu jandarmii din cadrul Detașamentului 7 Jandarmi Câmpulung, au oprit evenimentul, iar toți cei prezenți au fost legitimați. 
S-au dat amenzi în valoare de 5500 de lei, după cum urmează:
-6 sanctiuni, în valoare de 1.500 de lei, au fost aplicate de către polițisti, astfel: cu avertisment a fost sancționat organizatorului evenimentului și alte 5 persoane au primit sancțiuni în valoare totală de 1.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală;
-6 sancțiuni, în valoare de 2.500 de lei, au fost aplicate de către jandarmii argeșeni, persoanelor care nu purtau masca de protecție.


Totodată, echipaje de poliție și jandarmi au rămas la fața locului, pentru monitorizarea situației și pentru a se asigura că evenimentul se desfășoară în condiții de siguranță, cu respectarea normelor legale în vigoare.

CITEȘTE ȘI ... Cum se reiau orele în școli începând de luni. Reguli pentru revenirea elevilor în bănci

 

Acțiuni zilnice pentru prevenirea răspândirii și limitarea infectării cu virusul SARS COV-2

 

În ultimele 24 de ore, un număr de 264 de poliţişti și polițiști locali au fost la datorie, acţionând pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și  pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost desfășurate 30 de acţiuni punctuale, (dintre care 27 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu IJJ Argeş şi una cu alte structuri), în cadrul cărora au fost verificate 1.742 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală, a deplasare doar cu justificare în intervalul 23:00-05:00 şi a măsurilor de izolare sau carantină la o adresă indicată.

Totodată, în cadrul activităţilor au fost verificate, în total, 357 de autovehicule, dintre care 112 mijloace de transport persoane.

De asemenea, un număr de 159 de locații au fost verificate, iar în cadrul acestora, 124 de societăți comerciale. Activitățile au vizat respectarea măsurilor organizatorice specifice, numărul de persoane, programul de lucru, precum şi respectarea măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi. Cu ocazia verificărilor, reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale au fost instruiţi cu privire la respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 179 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 20.000 de lei, după cum urmează: 
-153 de sancţiuni, în valoare de 15.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
-22 de sancţiuni, în valoare de 1.500 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00);
-3 sancţiuni, în valoare de 3.000 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat măsura izolării sau carantinării la adresa declarată;
-1 sancţiune, persoanei care a organizat un eveniment cu caracter privat.

CITEȘTE ȘI ... Percheziții în Argeș. Tânăr arestat pentru proxenetism, șantaj și camătă

 

Mesajul polițiștilor pentru argeșeni

 

Scopul acțiunilor este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală.

Ne dorim ca toți cetăţenii să conștientizeze faptul că sănătatea și viața sunt cele mai importante, iar efortul nostru comun, cetățeni și autorități deopotrivă, se face pentru limitarea răspândirii infectărilor cu virusul SARS CoV-2, pentru care poliţiştii, alături de celelate structuri cu care se acţionează în sistem integrat, vor fi în continuare la datorie.