(video) Mașini blocate pe Transfăgărășan!

UPDATE:

Cele 7 mașini au fost deblocate.

UPDATE:

7 autoturisme au rămas blocate din cauza zapezii pe DN 7 C, Transfagarasan, cu aproximativ 3 km mai jos de Balea Lac. Lucrătorii de la Drumuri Naționale vor merge in zona cu utilaje.

Drumarii de la Bâlea acționează pe Transfăgărășan, încă de azi dimineața, cu un utilaj cu lamă și material antiderapant pentru a îndepărta de pe carosabil prima zăpadă căzută în acest an.  Stratul de nea depășește 10 cm pe alocuri, dar după deszăpezire vor fi condiții sigure pentru circulație, dau asigurări autoritățile. 

CITEȘTE ȘI ... (Video) Prima zăpada, prima victima


Acționarea cu utilaje pe DN7C - Transfăgărășan pe timp de noapte este interzisă prin lege, motiv pentru care lucrările de deszăpezire au început de dimineață. Autoritățile atrag atenția tuturor participanților la trafic, mai ales celor care  călătoresc în zone montane, să circule cu prudență, să adapteze viteza la condițiile de drum și să aibă mașinile echipate corespunzător.

Potrivit reprezentanților CNAIR, drumarii intervin pe Transfăgărășan, dar și pe Transalpina: "Se acționează cu utilaje de deszăpezire și cu clorură de calciu. Acest material antiderapant are un efect rapid de degivrare a suprafetei asfaltice și a fost imprăștiat chiar și manual pentru a permite utilajelor să acționeze.
În perioada în care se intervine pe Transalpina se restrictionează accesul, urmând ca după finalizarea intervenției, circulația să fie reluată. Pe ambele drumuri se circulă în condiții de iarnă. Astfel, rugăm participanții la trafic să aibă mașinile echipate corespunzător, cu anvelope adecvate sezonului rece".

Sursa Video: Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov