(video) Prăpăd pe Valea lui Topor: Gospodării inundate și mașini luate de apă

Județul nostru se află acum sub incidența codului portocaliu de averse torențiale cu cantități de apă peste 40l/mp și restrâns 50-80 l/mp, până astăzi la ora 23.00.

”Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

Pentru asigurarea acțiunilor în sprijinul administrației publice locale și comunităților, pompierii din cadrul subunităților operative au verificat și pregătit mijloacele tehnice de intervenție la inundații, constând în motopompe de mare capacitate, bărci și autospeciale cu echipamente pentru evacuarea apei.

Pentru asigurarea acțiunilor preventive la nivelul comunităților, au fost înștiințate asupra atenționării toate comitetele locale pentru situații de urgență ale localităților din județ.”, era mesajul reprezentanților ISU Argeș transmis în această dimineață.

La câteva ore distanță, localnicii de pe Valea lui Topor au solicitat ajutor după ce apele pârâului cu același nume au ieșit din matcă. În total, 31 de proprietăți au fost afectate. Pompierii, împreună cu autoritățile locale, i-au ajutat pe oameni să scoată apa și mâlul din unele locuințe, beciuri și curți.

Pagubele sunt însemnate: au fost afectate 8 case, 4 anexe gospodărești, garduri, grădini, mobilier, electrocasnice, 7 stupi și 350 de păsări. De asemenea, apele revărsate au luat pe sus trei autoturisme.