(video) Pești capturați ilegal la barajului Budeasa!

În noaptea de miercuri spre joi, polițiștii de ordine publică, împreună cu reprezentanții Agenției Naționale Pentru Combaterea Braconajului și Poluării Maramureș-filiala Argeș, precum și cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Argeș, au desfășurat acțiuni pentru combaterea braconajului piscicol în zona barajelor de acumulare Golești, Budeasa și Merișani.

Cu această ocazie, în zona barajului Budeasa, a fost identificată o plasă tip monofilament (setcă) de circa 100 metri lungime și 1,5 m lățime, care a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. Peștii capturați ilegal au fost eliberați în mediul natural. 

”În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj piscicol, conform OUG 23/2008, privind pescuitul și acvacultura.”

 

Tot ieri, polițiștii din cadrul Serviciul Ordine Publică-Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, cu sprijinul polițiștilor rutieri din cadrul Poliției Orașului Costești și personal silvic din cadrul Ocolului Silvic Costeşti, au acționat, pe raza oraşului Costeşti, în vederea prevenirii şi combaterii delictelor silvice.


În cadrul acțiunii, polițiștii au depistat un bărbat de 27 de ani, din Berevoești, care transporta, cu un ansamblu auto, material lemnos, pentru care a prezentat documente de însoţire în care avea înscrisă cantitatea totală de 29,75 metri cubi. 
În urma evaluării cantităţii de material lemnos, s-a stabilit că în ansamblul auto se afla încărcată, în plus, cantitatea de 3,5 metri cubi de material lemnos faţă de cantitatea justificată prin documente legale.

 

”A fost aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare de 3.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos nejutificat a fost confiscat şi predat reprezentanţilor ocolului silvic competent.
Reamintim că activitățile de control al tăierii, transportului și deținerii de material lemnos sunt desfășurate de către polițiștii argeșeni în mod curent, astfel că, în perioada 21 – 27 august a.c., aceștia au depistat 8 persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 58 de ani, care au transportat material lemnos pe drumurile publice, cu atelaje sau autoutilitare, fără documente legale de provenienţă şi transport.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, conform Legii 171/2010, în valoare totală de 8.000 de lei, și a fost confiscată cantitatea de aproximativ 8 metri cubi de material lemnos, care a fost predată ocoalelor silvice competente.”