(video) Peste 250 de poliţişti, la datorie pentru un Paşte Catolic liniştit

Poliţiştii argeşeni, împreună cu jandarmii argeşeni şi cu celelalte structuri cu care se acţionează în sistem integrat, vor fi la datorie în acest sfârșit de săptămână, pentru ca Paștele Catolic să fie sărbătorit în siguranță, iar prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid – 19 să fie respectate.


Peste 250 de polițiști vor acționa în medie, zilnic, în zilele de 3 și 4 aprilie, atât cu scopul prevenirii încălcării legislației, cât și cu scopul sancționării eventualelor abateri. 

Vor fi la datorie în această perioadă, atât polițiști din structurile de ordine publică, cât și poliţişti de la structurile de poliție rutieră, iar în cadrul activităților sunt antrenați și polițiști din alte structuri: investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

CITEȘTE ȘI ... Tot departamentul de Audit al Consiliului Județean Argeș este covidat!

Activitățile de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu noul coronavirus vor fi desfășurate împreună cu partenerii instituționali. 

Astfel, polițiștii, în echipe mixte cu jandarmi, polițiști locali, pompieri și cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, vor fi angrenați în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și pe terase, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

Pe drumurile publice, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

CITEȘTE ȘI ... Experţii sunt categorici. De ce masca rămâne obligatorie şi pentru vaccinaţi

Reamintim că, în interiorul localităților, se interzic circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri, iar circulația în intervalul orar 22:00-5:00, este permisă doar sub justificare legală.

În localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5 la 1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00-5.00. La acest moment, în județul Argeș, acestea sunt Valea Iașului, Lerești, Budeasa și Morărești, acestea fiind vizate și de o serie de măsuri dispuse prin Hotărârea C.J.S.U. cu numărul 23, adoptată astăzi, 2 aprilie 2021.

De la toate aceste reguli există excepții justificate, iar, în toate localitățile, se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 3 aprilie-4 aprilie 2021, în intervalul orar 20:00-2:00, pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

”În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 - Apelul Unic de Urgenţă!”