(Video) Percheziții de amploare în Argeș - Gravidă leșinată, luată cu ambulanța


Peste 400 de perchezitii au avut loc astazi in tara la importanţi lideri ai unor grupări care acţionau în străinătate si care, în contextul epidemiologic, s-au întors în România. 

Printre cei vizaţi de acţiunea procurorilor sunt Adrian Tâmplaru, fostul locotenent al lui Clămparu şi mana sa dreapta si Alex Bodi, fostul soţ al Biancăi Drăguşanu. 

La Pitesti, spre exemplu, sunt audiati 8 suspecti, iar in fata anchetatorilor au mai fost aduse si 12 victime ale traficului de personae, intre care si o femeie gravida in 36 de saptamani careia i s a facut rau fiind transportata cu ambulanta la spitalul Judetean de Urgenta din Pitesti pentru tratament si ingrijiri.

Percheziţiile s-au derulat concomitent în Bucureşti şi in 28 de judete.

DIICOT confirma ca în contextul pandemiei au revenit în ţară "lideri importanţi" ai unor grupări care acţionau în străinătate, iar acţiunile procurorilor şi Poliţiei Române, declanşate la nivel naţional, sunt rezultatul investigaţiilor derulate în 24 de cauze penale instrumentate de către 21 de structuri teritoriale ale DIICOT şi Structura Centrală. 

La Pitesti au fost ridicate 20 de persoane, 8 suspecti si 12 victime, rudele unora dintre cei vizati direct de ancheta fiind suparati de descinderile oamenilor legii.

Unei femei gravide in 36 de saptamani I s-a facut rau si a fost chemata ambulanta.

Operatiunea vizează destructurarea mai multor grupări infracţionale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată, respectiv trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, proxenetism, trafic de migranţi, camătă, criminalitate informatică, evaziune fiscală, spălare de bani, contrabandă, trafic de migranţi, înşelăciune sau şantaj. 

În Bucureşti şi în judeţul Ilfov sunt puse în aplicare 4 mandate de percheziţie la locuinţele mai multor persoane, într-un dosar privind de săvârşirea infracţiunilor de camătă şi şantaj. 

Cercetările sunt efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, persoanele fiind conduse pentru audieri la sediul Serviciului Investigaţii Criminale Sector 4. Din datele existente rezultă presupunerea rezonabilă că persoanele, prin ameninţări cu acte de violenţă ar fi obţinut, în perioada iulie-noiembrie 2020, în acest mod, peste 100.000 de euro.