(video) Părintele Protosinghel Serafim a fost înmormântat la Mănăstirea Negru Vodă

Ieri, stareţul Mănăstirii Negru-Vodă din municipiul Câmpulung, Preacuviosului Părinte Protosinghel Serafim Caiea, a fost condus pe ultimul drum.  Preacuvioşia Sa (43 de ani) s-a stins, marți, la un spital din capitală din cauza unei boli crunte.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al părintelui Serafim Caiea a fost purtat pe brațe de un sobor de preoți, slujba de înmormântare fiind oficiată de Înaltpreasfinţitul Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, în Altarul de vară al aşezămantului monahal.

”În cuvântul rostit, Ierarhul Argeșean a evidențiat calitățile umane ale monahului Serafim al cărui suflet a plecat purtând pe brațe mănăstirea basarabă ca dar pentru Dumnezeu.
Pentru toate realizările înfăptuite de protosinghelul Serafim Caiea pe plan local, primăria municipiului Câmpulung Muscel a oferit acestuia titlul de cetățean de onoare postmortem.
Fiii duhovnicești și toti cei care l-au cunoscut și l-au prețuit, au venit astăzi la Manastirea Negru-Voda să aprindă o lumanare pentru odihna sufletului celui care a plecat către ceruri.
Părintele stareț Serafim Caiea a văzut lumina zilei în data de 30 august 1977 în satul Hangu din județul Neamț, având numele de botez Gheorghe Mihai. Ajunge să urmeze cursurile liceale în municipiul Câmpulung Muscel fiind atras de liniștea colinelor muscelene. La vârsta de 21 de ani este hirotonit ierodiacon arătând încă de pe atunci maturitate duhovnicească și smerenie autentică. Puțin mai târziu este numit stareț al mănăstirii pentru care și-a dedicat întrega viață. Toți l-au cunoscut ca fiind un om de o bunătate rar întâlnită care nu a trait niciodată pentru sine.
A fost mereu în slujba oamenilor fiind atent la nevoile tuturor, având un cuvânt încurajator pentru fiecare. Implicat în viața comunității muscelene a desfășurat numeroase acțiuni filantropice prin înființarea unei cantine sociale unde serveau zilnic masa toți cei care proveneau din familii defavorizate.
După multe eforturi a reușit să pună în practică marele proiect de restaurare a mănăstirii Negru Vodă prin accesarea fondurilor europene. Chiar dacă lucrările sunt încă în desfășurare, protosinghelul Serafim Caiea a trăit să-și vadă visul aproape împlinit.
A plecat către cer mulțumit sufletește, știind că vechiul locaș monastic este gata să-și primească o nouă haină. Astfel cel care ne părăsește astăzi a reușit în scurta sa viață să lase municipiului Câmpulung Muscel și întregii Eparhii un tezaur de mare preț. Prin tot ce a realizat a vrut să mulțumească argeșenilor pentru că l-au primit și l-au adoptat în mijlocul lor.
Viața bisericescă a Eparhiei Argeșului și Muscelului rămâne începând de astăzi mai săracă prin pierderea acestui far duhovnicesc care a reușit să lumineze pe toți cei care l-au cunoscut.
Dumnezeu să-l ierte și veșnică să-i fie pomenirea!”