(video) Starețul Ioasaf - Scandal la Cotmeana! Biserica i-a interzis să mai oficieze slujbe

UPDATE, ora 23:00

În această seară, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a prezentat un punct de vedere referitor la situația de la mănăstirea Cotmeana. În comunicatul emis de biroul de presă este mențonat faptul că  la nivelul Centrului Eparhial a fost dispusă efectuarea unei anchete.
”Este cu totul regretabil că asemenea manifestări, se întâmplă și produc, desigur, tulburări  în rândul clerului și credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române. 
Pentru pacea în Biserică și bunul mers al rânduielilor monahale, pe întreaga perioadă a cercetărilor, s-a dispus oprirea Părintelui Stareț Ioasaf Boiciuc de la săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii și a celorlalte slujbe bisericești, în conformitate cu prevederile Regulamentului autorităților canonice disciplinare și al instanțelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române și ale Statutului pentru organziarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române. După finalizarea anchetei de către organele eparhiale competente, vor fi luate măsurile pastorale și administrative, care se impun.”

Biserica vorbeste și despre starea de sănătate a starețului: ”Părintele Stareț Ioasaf Boiciuc se află de mai mult timp sub tratament medicamentos, datorită unor suferințe mai vechi, fiind uneori sensibil la neputințele omenești. 
Întrucât, cler și popor, ne aflăm în urcușul duhovniesc pe calea Postului Mare, perioadă de rugăciune și sporire a faptelor bune, ne rugăm Preasfintei Treimi, pentru pacea în Biserică și împlinirea voii Sale celei sfinte în România!”

 

 

UPDATE, ora 16:00

Limbaj șocant pentru un preot argeșean. El înjură și jignește enoriașii care se află la slujbă.

Acesta este limbajul folosit de starețul mănăstirii de la Cotmeana, Ioasaf, la adresa enoriașilor, la una dintre slujbe. Totul după ce unuia i-a sunat telefonul, iar alți doi vorbeau între ei. Starețul a fost atât de la virulent încât și-a vărsat oful pana și de președinte. Astăzi, la slujba de la mănăstirea de la Cotmeana, au asistat aproximativ 60 de persoane. Și lor preotul l-a vorbit cu năduf, de câteva ori. La ieșire însă nimeni nu contestă limbajul trivial, ba din contră, îi iau apărarea starețului.


În predica sa, starețul Ioasaf nu-și omite nici colegii de breaslă, pe care îi cataloghează în fel și chip. Deși au fost direct vizați, preoții nu comentează.

Am încercat să discutăm și cu starețul Ioasaf, însă apropiații spun că fie doarme, fie mănâncă, nu vorbește cu oricine si nu face rabat de la obiceiurile lui. In aceste condiții, la Cotmeana aceasta atitudine rămâne un subiect tabu. Reprezentanții Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului spun însă că vor cerceta acest caz și vor dispune în consecință.


Un preot călugăr de la mănăstirea argeșeană Cotmeana și-ar ieșit din minți după ce enoriașii ar fi vorbit în timpul slujbei. Slujitorul Domnului îi amenință pe oameni cu bătaia și nu uită nici de președintele României, pe care îl înjură și jignește.

„Mergeți fraților în pădure și puneți-vă ștreangul că vă așteaptă iadul! La cotmeana nu se vorbește în biserică! Fiți atenți că vă dau și peste bot și vă scot dinții! Reclamați-mă pentru că nu îmi e frică! Nu mă interesează de nimeni! Iar la Iohannis că…-aș pe capul lui! Da? Jucați-vă cu mine! Nu aveți un preot de Doamne ajută, toți sunt niște nenorociți! Foarte rar găsești pe unul de Doamne ajută! Băgați-vă mințile în cap! Dacă nu vă place ce vă învăț, nu veniți aici! Eu știu să slujesc și singur! Am venit să ne rugăm, nu să vorbim ca proștii!”