(live) ALO! Poliția Argeș! Rromii au reluat nunta cu maximă nesimțire!

UPDATE, ora 15:00

Maximă nesimțire în comunitatea de rromi din Merișani. După ce autoritățile au intervenit cu mascații și jandarmii peste nunta rromilor din satul Borlești, invitații au realuat petrecerea. Nu i-a oprit nici amenda de 4000 de lei, nici explicațiile oamenilor legii. 

 

Coronavirus? Ce o fi ală...Primarul din comuna Merișani, Luigi Ionescu, a declarat că nu era la curent cu acest eveniment, în mod normal persoanele de etnie romă neanunțând astfel de petreceri. Edilul spune că a mers personal, zilele trecute, pe la fiecare om din comunitate, explicându-le noile măsuri impuse de autorități.

 

Nuntă cu peripeții virusale în comuna Borlești, Argeș. În timp ce mare parte dintre noi ne luptăm cu combaterea coronavirusului, cu tentația de-a nu ieși în public fără un scop anume, cu spirt și săpun la greu, acești tineri au decis să-și unească destinele.

Si nu oricum, la curte cu câtiva zeci de invitați. Noile măsuri adoptate de guvernanții români spun că se pot organiza evenimente sub 100 de persoane, dacă distanța între participanți este de minim un metru.

 

Conform tradiției, zeci de romi din Videle, judetul Teleorman, au venit în localitatea Merișani pentru a lua mireasa. Intrarea lor în localitate a fost surprinsă de camerele de supraveghere ale primăriei și așa informația ajuns la autorități.


În curtea fără gard erau aproximativ 100 de scaune, iar mesele erau pregătite pentru petrecere. Polițiștii le-au explicat romilor că nu au voie la astfel de întâlniri în această perioadă.
Cel care a organizat petrecerea a fost dus la secție și amendat cu 4000 de lei. Localnicii se tem însă că venirea romilor în localitatea lor va aduce și coronavirusul pentru că printre participanți i-au zărit pe câțiva pe care îl știau plecați în străinătate.

Într-un final, petrecerea nu a mai avut loc așa cum fusese pregătită. Cei din Teleorman au plecat acasă cu tot cu mireasă, iar cei din Argeș au rămas să strânga tot ce puseseră pe mese și să petreacă restrâns.