(video) Noapte de coșmar în munți: Turist fugărit de urs și o haită de câini

Trei turiști au trăit o noapte de groază în munții Făgăraș după ce s-au pierdut la coborârea de pe traseele montane și au avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor. Intervențiile salvatorilor au durat peste 12 ore.


Primul turist care a dat alarma a fost un bărbat de 33 de ani din Arad care a pierdut traseul de coborâre de pe vârful Lespezi din județul Argeș. Când a realizat că-l va prinde noaptea singur în pădure, omul a sunat la 112. Aventura sa nu s-a încheiat aici, pentru că, până la sosirea salvamontiștilor, el a fost fugărit de un urs, dar și de câinii de la o stână.


Alți doi turiști, de data aceasta din București, au trecut prin momente grele pe drumul de întoarcere din vârful Moldoveanu. Tatăl, de 73 de ani, și fiica sa de 30 de ani au fost surprinși de o furtună violentă pe munte și au fost nevoiți să se adăpostească la un bordei al ciobanilor. Pentru că bătrânul nu a mai putut să meargă, în ajutorul lor au pornit 5 salvamontiști de la Salvamont Nucșoara. Ploaia torențială și întunericul a îngreunat coborârea. Cei doi au fost coborâți în Valea Rea și apoi în comuna Nucșoara, după o intervenție de 12 ore.


Salvatorii montani recomandă turiștilor să nu plece la drum neechipați și să anunțe prezența lor în zonă salvamontiștilor din județ.

Sursa video Salvamont Nucsoara