(video) Ministrul Educației în Argeș - Marea Unire, sărbătorită în tot județul!

UPDATE ora 13:30

Radu Duda, Moș Crăciun pentru elevii de la Carol I.

Alteța sa a plecat înaintea tuturor de la liceul din Câmpulung.

UPDATE ora 12:20

Patru elevi din ani diferiți de studiu au dezvelit piatra comemorativă.

UPDATE ora 12:15

În laboratorul de biologie al Colegiului, invitaților de seamă le este prezentată tabla magnetică pe care elevii lucrează la orele de curs.

O altă vizită a avut loc în laboratorul de chimie. Aici, tinerii s-au fotografiat cu invitații.

UPDATE ora 12:00

Radu Duda a ajuns la Câmpulung. A fost întrebat despre starea de sănătate a Regelui Mihai, dar nu a făcut nicio declarație.

UPDATE ora 11:30

Ministrul Educației a ajuns la Câmpulung, la Liceul Carol I.
A fost primit cu zâmbete și flori din partea elevilor, acesta fiind invitat la expoziția de fotografie veche ”O istorie a scolii în imagini” și expoziția ”Colegiul Național Pedagogic Carol I astăzi”.
Floarea primită a dăruit-o, în semn de respect, unei doamne, profesor la instituția respectivă.
O surpriză frumoasă a venit din partea unui domn în vârstă de 103 ani, care este prezent acum la manifestațiile de la Liceul Carol I.

La ora 12:00, se va dezveli placa comemorativă a instituției ”Colegiul Național Pedagogic Carol I - 150 de ani”, dar și plăcile ”Învățători eroi, absolvenți ai scolii, căzuți în Primul Război Mondial (1916 - 1918) și ”Învățători eroi, absolvenți ai scolii, căzuți în Al doilea Război Mondial (1941 - 1945)”.


În această dimineață, Ministrul Educației, Liviu Pop, a ajuns în Argeș. Acesta participă la o serie de activități dedicate Centenarului Marii Uniri şi Zilei Naţionale a României, eveniment organizat la Muzeul Județean Argeș.

Pe 1 Decembrie 1918, în oraşul de suflet al românilor, Alba Iulia, acolo unde, în anul 1600, Mihai Viteazul unise cele trei principate române, românii au hotărît să realizeze Marea Unire. 

În curtea muzeului, soldații au defilat în fața oficialităților și a oamenilor veniți pentru a fi alături în zi de mare sărbătoare. La Câmpulung, elevii Liceului Carol I au întâmpinat invitații cu urări și flori pentru doamne. La ceas aniversar, reprezentanții Casei Regale sunt alături de România.