(video) Ministrul Apărării Naționale la Câmpulung - Vulturii s-au întors acasă din Afganistan

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, au participat la ceremonia de repatriere a militarilor Batalionului 30 Protecția Forței “Vulturii Carpaților”, eveniment ce a avut loc la sediul batalionului, din Câmpulung-Muscel. Cu această ocazie, alături de militarii argeșeni și de conducerea Ministerului Apărării Naționale a fost prezent și președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu. Vânătorii de Munte s-au întors acasă și raportează "Misiune îndeplinită!".

După 6 luni de misiuni în deșertul arzător al Afganistanului, azi, Vulturii defilează, sub privirile calde ale atâtor oameni care le-au dus dorul, oameni cu care s-au văzut doar pe display-ul telefoanelor.

Misiunea principală a Batalionului 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor”, desfășurată în perioada februarie - august 2018, a constat în securizarea bazei aeriene militare din Kandahar pentru a asigura protecția forțelor coaliției și a permite executarea operațiunilor de instruire, consiliere și asistență a Forțelor de Securitate și Apărare Naționale Afgane.