(VIDEO) Manifestare spectaculoasă în Munții Argeșului! Cavaleri din zeci de țări au defilat...

Rucărul a găzduit, la finele săptămânii trecute, cel mai important eveniment cavaleresc organizat în România. Sutele de cavaleri cruciați şi-au reunit forţele pentru transformarea zonei într-o perlă a turismului european. A fost a șaptea ediție a Festivalului Internațional al Ordinului Sfântului Bernard.  

350 de cavaleri din peste 20 de țări au dat curs invitației de a participa la manifestarea anuală care are loc în comuna argeșeană Rucăr. Membrii Ordinului sunt oameni cu funcții importante, care de regulă călătoresc și cărora li s-a prezentat zona ca fiind una cu potențial.


Scopul principal al manifestării este acela de a promova Rucarul din punct de vedere turistic. Localnicii sunt încântați ca an de an să-i aibă printre ei pe străini, din Camerun în Franța și din Ucraina in Italia.


Fanfara Argeșul și Cimpoierii Transilvaniei le-au fost alături cavalerilor pe toată durata manifestării.  Cea mai apreciata parte a evenimentului a fost parada cu torțe. Marșul cavalerilor s-a desfășurat pe unul dintre cele mai vechi drumuri, cel dintre Țara Românească și Transilvania. Acolo au fost așezați Cavalerii Teutoni în anul 1211. Principala misiune militară dată cruciaţilor era oprirea năvălirilor păgâne de la sud de Carpaţi, în special a cumanilor turanici. La fel ca în urmă cu secole, cavalerii au îngenuncheat și s-au supus divinității.