VIDEO! Laura Codruța Kovesi: „De ce să-mi dau demisia? Că am deranjat inculpați”

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, afirmă, într-un interviu acordat marţi AGERPRES, că nu îşi va da demisia din fruntea DNA pentru că „a deranjat inculpaţi". Kovesi consideră că şi-a făcut treaba pentru care a fost numită şi pentru care este plătită.

„Nu, de ce să îmi dau demisia? Pentru că mi-am făcut treaba? Pentru că am deranjat inculpaţi? De asta să îmi dau demisia? Nu, nu îmi dau demisia. Am fost numită procuror-şef la DNA ca să-mi fac treaba. Şi treaba DNA e să investigheze fapte de corupţie la nivel înalt. Asta am făcut. Pentru acest lucru sunt plătită. Nu am de ce să îmi dau demisia că am deranjat inculpaţi", a declarat şefa DNA, întrebată dacă intenţionează să îşi dea demisia ca urmare a recentelor scandaluri.

Ea a recomandat să se facă un calcul al averilor persoanelor pe care DNA le investighează şi care „îşi permit să plătească firme pentru intimidare".

„Aşa, pentru cine interesează, poate să facă un calcul foarte sumar cu averile pe care le au câţiva dintre inculpaţii investigaţi de DNA în ultimii doi ani. O să vedeţi ce sumă colosală se adună. Inculpaţi care-şi permit să plătească firme pentru intimidare, pentru hărţuire, să plătească firme pentru lobby ca să se emită tot felul de rapoarte şi de presiuni publice asupra procurorilor şi judecătorilor, asupra sistemului judiciar", a adăugat Kovesi.

Şefa DNA atrage atenţia că "atacurile" vizează tot sistemul judiciar.

„Aceste atacuri nu vizează doar DNA sau persoana mea sau procurori din DNA, vizează tot sistemul judiciar. Păi, când faci afirmaţii neadevărate că un dosar este fabricat, în condiţiile în care un dosar este judecat de instanţe diferite, în componenţe diferite, de judecători de la diferite nivele ale instanţelor de judecată, vorbim despre o presiune asupra întregului sistem judiciar. Cine are interes să destabilizeze sistemul judiciar? Cine are interes să decredibilizeze sistemul judiciar? În ultima perioadă, nu s-a mai vorbit despre termenele de judecată, despre anumite dosare care au fost făcute. Tot ce spun inculpaţii este luat câteodată cu titlu de adevăr. Noi nu putem să ieşim să comentăm acuzaţiile care ni se aduc în spaţiul public de persoane pe care le cercetăm. Noi putem să dăm replică doar în dosare, prin probele pe care le avem, prin răspunsurile la excepţiile şi cererile pe care aceştia le invocă, la solicitările pe care judecătorii ni le trimit", a mai afirmat procurorul-şef al DNA.

Kovesi a vorbit și despre subiectul pe care nimeni n-a avut curaj să o abordeze. Întrebată dacă i-a cerut cineva demisia, Kovesi a răspuns negativ.

Sursa: Stiripesurse.ro