(video) MIOVENI - Maraton de distracție și veselie!

Trei zile de sărbătoare, trei zile în care am simțit ce înseamnă un oraș european. La mulți ani, Mioveni!

 

Evenimentele prilejuite de Ziua Naţională a României, care au avut loc în perioada 28-30 iunie 2019, s-au dovedit a fi şi în acest an un succes. După trei zile de distracție, ediția 2019 a Zilelor Orașului Mioveni s-a încheiat cu un super concert susținut de Viorica și Ioniță împreună cu Taraful de la Clejani, ADDA&Band, Cristina Turcu Preda, Ansamblul Plai de Dor și o parte dintre micii artiști ai Centrului Cultural Mioveni.

Primarul oraşului, Ion Georgescu, ține să le mulţumească tuturor celor care au contribuit la buna organizare şi desfăşurare a  acestor manifestări.

”În numele primăriei și al Consiliui Local Mioveni doresc să le transmit sincere mulţumiri tuturor acelor care au contribuit la buna organizare şi desfăşurare a manifestărilor incluse în programul din acest an al Zilelor Orașului Mioveni - Poliției Mioveni, Jandarmeriei, Poliției Locale și S.V.S.U. Mioveni care au asigurat permanent ordinea în oraş și protecția bunurilor, Serviciului de Ambulanță, echipei de la Centrul Cultural Mioveni, echipelor de permanență și celor din teren de la SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, precum și partenerilor noștri care s-au implicat - Direcția Județeană de Tineret și Sport, Asociația Sportivă Colibași, Voluntarilor TEAM Mioveni şi, nu în ultimul rând, cetăţenilor oraşului Mioveni care au fost alături de noi într-un număr foarte mare.”

 


CURSA MIOVENIULUI - culorile bucuriei, cursa tinereţii fără vârstă, cursa învingătorilor! 

Alături de ceremonia de înmânare a Plachetei de Onoare a Consiliului Europei şi de megaspectacolele oferite de unii dintre cei mai talentaţi artişti ai scenei muzicale din România, cu siguranță, marea atracție a sărbătorii Zilelor Orasului Mioveni a fost Cursa Mioveniului - The Holy Color. 
Inedită, atipică, cu o doză inocentă de nebunie, dar plină de veselie și de culoare, la propriu, Cursa Mioveniului a dat un plus binemeritat și un feedback pozitiv neașteptat de mare, întregii suite de evenimente organizate în ultimele trei zile, sub umbrela ediției din acest an a Zilelor Orașului Mioveni. 

Colaboratori: Colibasi AS, VIVO!, Decathlon Pitesti, Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, Primăria Mioveni, Direcția Județeană de Sport și Tineret Argeș, Centrul Cultural Mioveni.


 

AZI - Cristina Turcu- Preda, Adda & Band, Viorica, Ioniță și Taraful din Clejani

 

Aseară, centrul civic al orașului s-a dovedit neîncăpător pentru publicul prezent la concertele artiștilor Anna Lesko și Smiley.
Astăzi, distracția continuă de la ora 19.00, tot în centrul civic al orașului, pe scenă urcând: Miruna Ioniță, Ansamblul „Mugurașii Mioveniului”, Claudia Ghena, Matei Gabriel Alin, Ansamblul „Dorulețul”, Ansamblul Folcloric „Plai de Dor”.
De la ora 20.00 ne întâlnim cu Cristina Turcu- Preda, Adda & Band, Viorica, Ioniță și Taraful din Clejani.

 

 

Delegații străine, invitație cu ocazia Zilelor Orașului Mioveni

”La invitația domnului primar, Georgescu Ion, împreună cu o delegație din localitatea Măgdăcești, avem onoarea să fim prezenți la manifestările dedicate "Zilele orașului Mioveni, jud. Argeș", ce se desfășoară în perioada 28-30 iunie.
Suntem ca de fiecare dată impresionați de felul cum administrația s-a pregătit pentru cel mai important eveniment al orașului.
Constat cu plăcere că Mioveniul înflorește în fiecare zi, consolidându-și practic statutul de " Cel mai frumos și prosper oraș din România", fiind un exemplu viu pentru noi.

Domnule Primar, în numele colectivului pe care am onoarea să-l conduc, Vă adresez sincere mulțumiri pentru primirea frumoasă, prietenoasă, pentru găzduire, ospitalitate și pentru toată susținerea ce ne-o oferiți de fiecare dată.

La mulți ani, Mioveni!”, este mesajul reprezentanțiilor delegațiilor din orașele înfrățite cu Mioveniul din Măgdăcești și Scoreni - Republica Moldova și Petrich - Bulgaria.
 


 

 

Vineri, 28 iunie, la Centrul Cultural  Mioveni, a avut loc deschiderea oficială a Zilelor orașului Mioveni, în acest an împlinindu-se 534 ani de la prima atestare documentară a localității.

Au urcat pe scenă, pentru a transmite mesaje de ziua orașului, Ion Georgescu, edilul orașului, prefectul Emilian Dragnea, președintele CJ Argeș - Dan Manu (care i-a înmânat primarului Georgescu o plachetă de excelență pentru întreaga activitate), deputatul Simona Bucura Oprescu, senatorul Șerban Valeca, deputații Nicolae Velcea și Radu Vasilică, președintele Asociației Comunelor din România Filiala Argeș - Ion Dumitru, Secretarul de Stat la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice – Nicolae Tudose, dar și reprezentanți ai delegațiilor din orașele înfrățite cu Mioveniul(Republica Moldova și Bulgaria).

Un moment plin de emoție a fost acela de înmânare a  Plachetei de Onoare de către reprezentantul Consiliului Europei - dl. Ferenc András Kalmár.

 Amintim că “Placheta de Onoare” se acordă acelor colectivităţi teritoriale care în anii anteriori au obţinut Diploma și Drapelul Europei ca semn de apreciere a activităţii depuse în slujba propagării ideii unităţii europene. Evenimentul a continuat cu un program artistic susținut de către cursanții Centrului Cultural Mioveni.

De la ora 13.00, în centrul civic al orașului a avut loc o ceremonie dedicată Zilei Drapelului Național și înmânarii Plachetei  de Onoare a Consiliului Europei, care a cuprins, printre altele,  și o paradă militară, dispozitivul de defilare fiind format din plutoane reprezentative ale Școlii de Aplicație pentru Unități de Luptă "Mihai Viteazul", Inspectoratul Județean de Jandarmi Argeș, Inspectoratul pentru Situații de Urgenă Argeș, Fanfara Judeţeană „Constantin Brâncoveanu” din Vâlcea și Penitenciarul Mioveni. De asemenea, în centrul civic a avut loc o expoziție tehnică de intervenție M.A.I.

 

 

 


PAULA SELING, CONCERT EXTRAORDINAR ÎN MIOVENI

Vineri, 28 iunie 2019, cunoscuta interpretă Paula Seling și Orchestra Simfonică a Filarmonicii ”Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea au susținut un super concert în centrul civic al orașului  Mioveni.


Programul serii a pus în valoare atât abilităţile vocale ale solistei, cât şi abilităţile interpretative ale orchestrei, având în vedere schimbarea stilistică în comparaţie cu repertoriul obişnuit.
 Publicul s-a arărat încântat atât de alegerile repertoriale, cât şi de interpretarea artiştilor. 

 

 


LIBER LA BĂLĂCEALĂ!


Sărbătorile Zilelor Orașului Mioveni vin cu multe surprize frumoase pentru dumneavoastră. Una dintre ele presupune accesul liber în weekend, 29-30 iunie, pentru vizitatorii Bazei de Agrement Bemo.
Ștrandul a trecut printr-o serie de lucrări de revizie pentru ca la deschiderea sezonului estival locuitorii să beneficieze de cele mai bune condiții. 
Vă reamintim că acesta este deschis publicului, zilnic, între orele 08.00-20.00.

 

 


Participi la Cursa Mioveniului - Poți câștiga două abonamente la Neversea!

 

În paleta distracțiilor pregătite pentru ediția 2019 a Zilelor Orașului Mioveni se adaugă încă una, ce va da culoare, la propriu, evenimentului. "Cursa Mioveniului: The Holy Color" – un maraton de 2,5 km pentru adulți, dar și o cursă amuzantă de mașinuțe, pentru copii. Ambele evenimente vor avea loc duminică, 30 Iunie, în Centrul Civic Mioveni.

CITEȘTE AICI

 

 

 


Zilele orașului MIOVENI - Iată PROGRAMUL complet

 

SÂMBĂTĂ, 29 iunie
Ora 9.00 – Sfânta Liturghie în cinstea Sf. Apostoli Petru și Pavel (Catedrala Sf. „Apostoli Petru și Pavel Mioveni”)
Ora 10.00 - Clubul Sportiv Dacia Mioveni 2012, alături de Clubul de Șah "Noul Regat" Pitești, Centrul Cultural și Primăria orașului Mioveni vor organiza prima ediție a “Cupei Zilele Orașului Mioveni” la Șah.
Competitia se află în calendarul oficial al Federației Române de Șah și se va desfășura la fostul sediul al Centrului Cultural (lângă Poliția Locală).
Ora 19.00 – Spectacol cu trupele de dans de la Casa de Cultura a Sindicatelor și Mioveni, elevii de la Clubul Copiilor Mioveni și cursanții Centrului Cultural Mioveni
Ora 20.30 – Concert Anna Lesko
Ora 21.20 – Concert Smiley + Band

 

 

DUMINICĂ, 30 iunie
Ora 09.00 - Cursa Mioveniului the Holy Color - Centru Civic
Ora 19.00 – Spectacol susținut de ansamblurile Centrului Cultural Mioveni
Ora 20.00 – Concert Cristina Turcu-Preda
Ora 20.45 – Concert Viorica, Ioniță și Taraful din Clejani
Ora 21.30 – Adda & Band.


Sursa foto/video Facebook