( Video) La Bâlea Lac a nins ca în povești!

Meteorologii au anunțat răcirea vremii pentru acest final de săptămână. Sunt -2  grade acum la Balea Lac.

Acolo a nins azi noapte ca în povești, iar fulgii de zăpadă s-au așternut deja. Nu într-un strat foarte gros, oficial are 7-8 centimetri. 

Potrivit celor de la Salvamont Argeș s-a oprit ninsoarea de curând dar la noapte și mâine toată ziua se aștepta sa ningă din nou. 

Se pare însă că stratul de zăpadă nu va depăși 5 centimetri, și asta pentru că precipitațiile se vor transforma în unele mixte, spun meteorologii.

Amintim faptul că punctul de asigurare a permanentei este la Cota 2000 Transfăgărășan, baza Salvamont construită pentru a asigura activitatea Salvamont pentru formațiile Pitesti si Curtea de Argeș, cat și pentru găzduirea personalului de la Drumuri Naționale, atunci cand situația o impune.

În zona de responsabilitate se mai află:

- refugiul Scara, construit prin munca voluntara de catre membrii formatiei in anul 1991 si inlocuit cu altul nou si mult mai mare in anul 2010;
- refugiul Caltun (construit si administrat de catre colegii sibieni);
- refugiul Fereastra Zmeilor (aflat in zona formatiei Curtea de Argeș), construit in 1986 de catre membrii formatiei Pitești si, deasemenea, inlocuit in 2010.

Asigurând asistența Salvamont pe unul din cele mai aglomerate tronsoane turistice din țară, formația Salvamont Pitești colaborează foarte strâns cu formația Curtea de Argeș, responsabilă de asemenea în zonă, și cu Salvamont Sibiu, care acționează pe versantul nordic al crestei Făgărașului.

 

Sursa: Salvamont Argeș