(video) Italia, fără funerarii obișnuite. Convoi militar - transportă morții dintr-un oraș în altul

Orașul Bergamo a devenit orașul morții. Miercuri seara, 60 de sicrie au fost transportate cu ajutorul camioanelor militare de la cimitirul local din Bergamo spre alte 11 localități: Acqui Terme, Brescia, Cervignano del Friuli, Domodossola, Modena, Parma, Piacenza, Rimini, Serravalle Scrivia, Trecate și Varese.

CITEȘTE ȘI ... (video) StațiAcasă! Nu e de glumă. În Italia, bolnavii dorm pe scaune, noi dormim încă în pat!

În condițiile în care Italia se apropie de 3000 de morți din cauza COVID-19, regiunile cele mai grav afectate de răspândirea virusului au de suferit enorm: oamenii sunt la pământ. Își îngroapă morții doar cu o binecuvântare rapidă, cu măști de protecție, totul făcându-se într-o rapiditate morbidă și nu cu funerarii obișnuite.

 

 

„Este un ciclu continuu. Am cerut ajutorul firmelor de pompe funebre din alte regiuni. Au venit din Emilia-Romagna, din Trento, pentru a ne ajuta”, spune primarul Giorgio Gori. „Avem cu toţii apropiaţi, prieteni, cunoştinţe care sunt bolnavi, spitalizaţi sau chiar pe moarte. Nu există doar aspectul mediatic, citirea ştirilor groaznice din ziare. Există de asemenea şi experienţa directă a propriei reţele de relaţii”, afirma în presa internațională primarul Giorgio Gori.