VIDEO! ”NU” violenței în familie!

 

Polițiștii argeșeni şi Asociaţia Necuvinte luptă pentru prevenirea violenţei în familie, desfășurând pe toată perioada anului campania de prevenire „ARIPI FRÂNTE”.

Asociația Necuvinte a lansat pe data de 1 iulie 2016 în colaborare cu Poliția Română campania Aripi Frânte.
Punctul central al campaniei îl reprezintă filmul documentar “Aripi Frânte”realizat cu sprijinul Castel Film și a Administrației Naționale a Penitenciarelor.
Documentarul prezintă situația victimelor violenței domestice din România prin câteva cazuri ale unor deținute din Penitenciarul de Femei Târgşor.

CITEȘTE ȘI ... ANCHETĂ PENALĂ privind motoarele Renault, prezente și pe DACIA


Documentarul este construit în jurul poveștilor unor femei care au trăit o viață în abuzuri și frică, ce le-a motivat pe acestea să reziste ani de zile unor suferințe crunte, să nu ceară ajutorul nimănui ajungând la un moment dat să clacheze și să devina din victimă agresor, făcându-și singure dreptate.
În cadrul acestei campanii, a fost realizat și Ghidul Siguranței Victimelor Violenței în Familie, care se adresează persoanelor care înţeleg că se află într-o situaţie de tip abuziv şi fac primii paşi spre a ieşi din acel mediu. Ghidul va fi distribuit în toate unităţile de poliţie de la nivel judeţean şi va fi însoţit de afişe care vor fi lipite în locuri publice.
Tot în cadrul acestei campanii poliţiştii vor desfăşura activităţi de informare a persoanelor identificate că sunt potenţiale victime ale violenţei în familie.