VIDEO! Invazia animalelor sălbatice

2017 a fost anul in care s-au inregistat cele mai multe animale domestice omorate in gospodarii de ursii coborati in localitati sau la stane. Cunoscatorii spun ca foamea i-a indemnat sa coboare in sate si sa dea iama-n animale. Cel putin 9 oameni au fost omorati de ursi si 2 de mistreti in anul 2017. Acum, odata cu topirea zapezii, in localitati au inceput sa apara vulpile, mistretii si chiar caprioarele. 

Un urs s-a prins intr-un gard intr-o localitate din nordul Argesului dupa ce a fost alungat de sateni de la o stana. La doar 20 de kilometri si cateva zile distanta, alt urs a rupt in bucati o capra dintr-o gospodarie situata la marginea unui sat.  

La fel, la unul dintre hotelurile de pe Transfagarasan ursul a facut dezastru in cautare de hrana. 

Nu numai la munte s-a intamplat asta. In localitatea Ratesti din Arges, la peste 50 de kilometri de habitatul lui natural, un urs a fost surprins de camerele de supraveghere.

Cel putin 9 oameni au murit anul trecut din cauza ursilor, ceea ce a derminat relocarea unora dintre ei.

Nu numai ursii au creat insa probleme. Turmele de mistreti au facut pagube mari culturilor si doi oameni au fost omorati, unul in Arges, altul in Hunedoara.


Nici mistretilor nu le mai e teama de oameni.
In fine, acum, cand zapezile au inceput sa se topeasca, vulpile si caprioarele au iesit din habitatul lor natural si se aventureaza tot mai mult in localitati. Aceste imagini cu caprioare ( vezi video) au fost filmate patru zile la rand in localitatea Bascov din Arges, langa Pitesti, la nici un kilometru de DN7 si la maxim trei de autostrada A1. Caprioarele, cel putin patru, au ajuns acolo de la kilometri distanta. Pe imaginile surprinse se vede cum rup din scoarta copacilor si cauta hrana sub zapada aproape topita. Si nu e singurul loc in care animalele salbatice coboara in localitati in cautare de hrana.