(video) Inundațiile au făcut ravagii în Argeș

Județul Argeș se află sub cod portocaliu de vreme rea. Conform avertizării meteorologice emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în intervalul 8 iulie, ora 16.00 – 10 iulie, ora 21.00, în Oltenia, vestul și nordul Munteniei, sudul și vestul Transilvaniei, precum și în jumătatea de sud a Banatului și în sud-vestul Moldovei vor fi intervale de timp în care va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de până la 70 – 80 l/mp.

Vremea a făcut deja ravagii în satul Văcarea, din comuna argeșeană Mihăești. Gospodăriile sunt inundate, oamenii chinuindu-se să iasă din propriile curți.


Reamintim că șeful pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a venit, astăzi, la sediul ISU Argeș pentru a analiza  situațiile generate de inundațiile din ultimele zile. De asemenea, au fost prezentate planurile județene de acțiune la inundații.

„În cadrul comitetului au fost dispuse măsuri necesare pentru asigurarea sprijinului optim pentru populația din zonele afectate, în cazul producerii unor situații de urgență:
- pregoliriea lacurilor de acumulare din zona județului, pentru a putea capta posibila cantitate de apă ce poate rezulta în urma ploilor torențiale anunțate, cu o atenție sporită asupra acumulările de apă ce vin de pe versanți;
- verificarea lacurilor naturale și a amenajărilor piscicole, printr-o acțiune comună a structurilor MAI;
- monitorizarea cursurilor de apă neregularizate;
- verificarea permanenței la primării și a stocurilor de materiale de intervenție;
Având în vedere avertizările hidrometeorologice în vigoare, pompierii argeșeni  rămân  mobilizați  pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situații de urgență”,
a transmis ISU Argeș.

 

Video: Facebook Meteoplus