(video) Intră în vigoare primele interdicții - Mesajul se aude pe străzile din Argeș!
452773882-Tabel-Sanctiuni-Ordonante-Militare.pdf(370.32) Download  

Noi restricții impuse de guvern pentru combaterea răspândirii COVID-19 sunt anunțate pe străzile din orașe. În imaginile următoare puteți vedea cum Poliția patrulează printre blocurile din Tololoveni și în cartierul Popa Șapcă din Pitești. Cu sirene și girofar, oamenii legii anunță populația de interzicerea circulatiei după ora 22:00.

”Stați în casă, ieșiți numai pentru a merge la serviciu sau pentru urgențe. Suntem aici pentru sănătatea dumnevoastră...”

 

Măsurile au fost anunțate, aseară, în conferința de presă de la sediul MAI de către ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela și de secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat. 

Duminică seara, ora 22.00, restricții obligatorii:

- închiderea mall-urilor ( cu excepția magazinelor alimentare),
- suspendarea activității cabinetelor stomatologice
- interzicerea intrării în România, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetăţenilor străini şi apatrizilor ( cu unele excepții)


Luni, ora 22.00, restricții obligatorii:

► se interzice circulația pe timp de noapte, între orele 22:00 și 06:00. Între aceste ore, deplasarea trebuie justificată printr-o declarație pe proprie răspundere sau o adeverință de la angajator.

► între orele 6 dimineața și 10 seara deplasarea în afara locuinței casei se poate face doar pentru șase motive:

- deplasarea la și de la locul de muncă,
- consult medical ce nu poate fi amânat,
- aprovizionarea cu alimente la un magazin din apropierea locuinței,
- activități fizice de scurtă durată,
- plimbarea animalelor de companie
-  îngrijirea vârstnicilor și a copiilor

 

Vezi AICI Modelul declarației pe propria răspundere pentru ieșirea în afara locuinței

 

”Declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție. Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.


Citește aici cele 11 articole ale ordonanței militare


 

Lista amenzilor - Cât riști dacă încalci ordonanța militară.


Conform Mediafax.ro, autoritățile române au publicat lista amenzilor pe care le riscam dacă încălcam ordonanta militară. Amenzile se ridică la sume cuprinse între 100 și 5000 de lei, dacă ieșim pe stradă fără să avem un motiv (citește cele 11 articole ale ordonanței militare )