(video) Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a inaugurat noul punct de lucru din Izvoru

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a reușit operaționalizarea unui punct de lucru în comuna Izvoru, începând cu 15 mai, iar astăzi a fost inaugurat în prezența autorităților locale și județene.

Punctul de lucru s-a înființat în special pentru a veni în sprijinul comunității, prin asigurarea unor intervenții rapide și eficiente, prin scăderea semnificativă a timpului de răspuns, cu până la 30 de minute. Zona de sud a județului este deservită de Secția de Pompieri Costești, care avea de parcurs o distanță de aproximativ 40 de km până la limita de județ, ceea ce însemna un timp de răspuns de aproximativ 40-50 de min.

Punctul de Lucru este dotat cu o autospecială cu apă și spumă de la Detașamentul de Pompieri Bradu, tehnică și materiale de intervenție în situații de urgență, deservite de un echipaj format din 4 subofițeri de la Detașamentul de Pompieri Bradu și Secția de Pompieri Costești, care vor executa serviciu operativ 24/7.
Punctul de Lucru reprezintă o alternativă viabilă pentru asigurarea unui timp de răspuns optim în situații de urgență, mai ales în raioanele de intervenție cu suprafață mare și infrastructură deficitară, în condiții de trafic rutier intens.