(video) Incendiu în zona Zahana! Arde stuf

UPDATE, ora 15:00

În acest moment la fața locului se afla 4 autospeciale de stingere și un echipaj cu barca.

 

Intervenție în forță pe insula de pe râul Argeș, în zona Zahana. Conform pompierilor, stuful s-a aprins și arde necontrolat.


La fața locului intervin un echipaj cu o autospecială de stingere, dar și un echipaj cu o barcă.


Ieri, pompierii argeșeni au lansat un mesaj de avertisment pentru populație prinvind neglijența, neatentia care poate genera incendiile de vegetație.

 

”În ultimele 12 ore ISU Argeș a înregistrat 14 intervenții la incendii de vegetație uscată și mărăciniș pe teritoriul județului nostru.
Aceste incendii au un număr constant pe zi în ultima perioadă.
Cu 4 dintre acestea, chiar în aceste momente, pompierii luptă pentru stingerea lor.
Vă amintim că în decursul zilei de ieri un bărbat în vârstă de 65 de ani din localitatea Priboieni și-a pierdut viața într-un astfel de incendiu, acesta fiind înconjurat rapid de flăcări, nu a avut scăpare, fiind găsit carbonizat în livadă, și nu este singurul caz!
Ținem să menționăm că lucrul cu foc deschis, fără obținerea permisului de lucru cu focul de la autoritățile administrativ-teritoriale și fără
respectare prevederilor Normelor generale de apărare împotriva incendiilor aprobate prin OMAI 163/2007 se poate sancționa cu amendă contravenţională între 2500-5000 de lei.
De asemenea și dislocarea unui număr mare de forțe la acest gen de incendii poate necesita un efort suplimentar pentru gestionarea altor situații de urgență ce implică vieți omenești și alte bunuri materiale importante.”, este mesajul postat, ieri, pe pagina de Facebook ISU Argeș.