(Video) Imagini incredibile de pe Transfăgărășan! Zăpadă de peste 6 metri grosime  | Sursa Ta

Imagini incredibile la final de luna mai de pe Transfăgărășan acolo unde zăpada este de peste 6 metri grosime sub Bâlea lac.

Autoritățile au intervenit și se lucrează pentru eliberarea drumului. 

Trasfăgărășan va putea fi redeschis atunci când se va putea permite circulația și când condițiile meteo vor fi favorabile dar ar putea dura chiar și câteva săptămâni.

Potrivit Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov, deszăpezirea Transfăgărăşanului a ajuns în zona „critică”, iar imaginile făcută publice de reprezentanții instituției vorbesc de la sine. 

„ Deszăpezirea Transfăgărășanului a ajuns în zona „critică”. Pe serpentinele de sub Bâlea Lac stratul de zăpadă depășește 6 metri și de astăzi intervenim și cu un excavator pentru că utilajele obișnuite de deszăpezire nu fac față în asemenea condiții.”

De menționat faptul că Transfăgărășan este deschis doar patru luni pe an, între 1 iulie la 30 octombrie, iar asta pentru că în timpul anului drumul este foarte periculos din cauza zăpezii, fiind o zonă foarte riscantă unde există mai mereu pericolul de avalanșe. 

 

Sursa video: DRDP Braşov