(VIDEO) Imagini de la funeraliile Prinţului Philip. Familia regală și-a luat adio de la „prințul viking”

Funeraliile prinţului Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care a murit la 9 aprilie la vârsta de 99 de ani, au avut loc, astăzi, la castelul Windsor, într-un format restrâns. 

Tot ceremonialul a fost gândit chiar de către prințul Philip, iar regina Elisabeta s-a asigurat că Operațiunea Forth Bridge, numele de cod pentru funeralii, va respecta întocmai dorința ducelui.

Regina Elisabeta a II-a și-a luat astăzi adio de la Philip, prințul ei viking, cum îi plăcea să-i spună, după 73 de ani de căsnicie. Odată cu familia regală, milioane de britanici și-au luat rămas bun de la cel mai longeviv prinț consort din istoria Regatului Unit.

Prințul Philip a avut parte de o ceremonie militară, dar nu și de funeralii naționale. A fost dorința lui. În deplină concordanță cu restricțiile antipandemie, la slujba din capela Saint George au participat doar 30 de persoane, în frunte cu suverana.  

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost nevoită să stea singură în timpul funeraliilor, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus. Camerele de filmare nu au putut capta expresia chipului său, regina a stat mai mult cu capul plecat.

Fiecare membru al casei regale - mai ales cei special invitaţi - au purtat haine de doliu de culoare închisă şi măşti sanitare negre.

Ei au păstrat distanţa unii de ceilalți și în așezarea pe scaunele din interiorul capelei St.George, pentru a respecta restricţiile impuse de pandemia de coronavirus.