(VIDEO) Igienizare pe marginea Râului Doamnei - 22,7 tone de deșeuri colectate în două zile

O nouă acțiune de igienizare pe cursurile de apă a fost demarată de Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea. Personalul Sistemului de Gospodărire a Apelor Argeș a intervenit pentru îndepărtarea deșeurilor și igienizarea malului drept al râului Doamnei în zona aval baraj Mărăcineni, între calea ferată Golești – Câmpulung și podul de pe DN 7.

Au fost colectate 22,7 tone de deșeuri în cele două zile de când salariații Apelor Române au început igienizarea. O constatare a echipelor de lucru este că, pe lângă deșeurile menajere, predomină resturile provenite din activitățile de service (dezmembrări) auto, anvelope, părți de caroserie, etc. 

Comparativ cu ultima igienizare (desfășurată în luna martie) în zonă s-a observat și o creștere a cantității de gunoaie. Toate aceste deșeuri sunt un pericol atât din cauza afectării calității factorilor de mediu, cât și din cauza riscului de a crea blocaje în albia râurilor și de a provoca inundații, în perioadele cu debite mari pe cursurile de apă. 

Până la finalul acestei săptămâni se dorește finalizarea acestei lucrări, dacă vor fi condiții meteo favorabile. 

Acțiunea se desfășoară în colaborare cu Primăria Municipiului Pitești, în urma discuțiilor dintre conducerea ABA Argeș-Vedea, prin directorul Bogdan Angelin David și viceprimarul municipiului Pitești, Gelu Tofan. 

Trebuie menționat faptul că acordul de colaboare între cele două structuri a fost semnat de primarul Cristian Gentea.

„Noi am asigurat logistica si depozitarea
Cu sprijinul ABAAV vom transforma malul drept al Argeșului în loc de promenadă, piste de bicicleta, pontoane, debarcader și altele.”

Este foarte important să conștientizăm cu toții faptul că responsabilitatea față de mediu și ape nu este doar a instituțiilor publice, a agenților economici sau a organizațiilor de mediu, ci a fiecăruia dintre noi, prin comportamentul pe care îl avem.