UPDATE! Șoferul bătut de ginerele viceprimarului din Ștefănești- declarat nevinovat

UPDATE

Curtea de Apel a dat verdictul în cazul șoferului bătut în fața unei vulcanizări de către polițistul Mihalcea, ginerele viceprimarului din Ștefănești. Potrivit Știri de Argeș, a fost înlăturată condamnarea lui Bogdan Stan, acesta fiind declarat nevinovat pentru infracțiune de ultraj:

„Admite apelul declarat de inculpatul Stan Bogdan George, împotriva sentinţei penale nr. 1745 din data de 19 Octombrie 2017, pronunţată de Judecătoria Piteşti, în dosarul nr. 17473/280/2016. Desfiinţează în totalitate sentinţa apelată şi rejudecând dispune următoarele. Înlătură condamnarea inculpatului Stan Bogdan George pentru săvârşirea infracţiunii prev. art. 257 alin. 1 şi 4 rap. la art. 206 din Cp cu aplic. art. 41 alin. 1 din Cp, cu toate consecinţele." 

Aceeași sursă precizează că decizia Curții de Apel Pitești este definitivă.

O întâmplare petrecută acum patru ani i-a adus unui polițist din Ștefănești o plângere penală.
Un șofer oprit în trafic a fost lovit cu pumnii de către agentul Alin Gabriel Tufa Mihalcea, ginerele viceprimarului de la Ștefănești. Încăierarea dintre conducătorul auto și omul legii a avut loc într-o parcare în fața unei vulcanizări, precizează Stiri de Argeș.

“Eu aveam mașina nouă, abia o cumpărasem, nu avea ce să aibă în neregulă, așa că am refuzat. A încercat să-mi găsească ceva pe la jante, pe la parbriz, nimic. <>, și mi-a bagat mâna pe geam să mi-l ridice. Nu se vede asta, pentru că este un panou în fața mașinii… după care eu am tras autoturismul câțiva metri mai în față pentru că blocasem intrarea la vulcanizare și ne claxonau ceilalți șoferi. Așa a putut să mă acuze că am vrut să fug și astfel au cerut întăriri, dar se vede pe camere că n-am avut nicio intenție. M-au amendat peste 20 de milioane de lei pentru tulburarea ordinii publice. Din contră, am așteptat  liniștit 50 de minute în mașină până au venit cu procesul verbal. Scandalul s-a amplificat atunci când am vrut să completez la mențiuni faptul că agentul mi-a solicitat bani. A luat procesul verbal l-a aruncat pe jos, deși în Instanță, a declarat că eu am aruncat procesul pe jos și a început să mă lovească. Se vede clar în imagini, cum colegii lui sar să-l ia de pe mine, păi dacă eu eram cel care îl agresam, nu vă imaginați că săreau 4-5 polițiști, toți ar fi fost  pe mine?”, a declarat, pentru Stiri de Argeș, șoferul, Bogdan Stan.

CITEȘTE ȘI ... Preşedintele Iohannis vine săptămâna viitoare la Piteşti

Procesul dintre cei doi a luat totuși o întorsătură mai puțin așteptată, tânărul primind o condamnare cu executare de 9 luni, deoarece se afla în perioada de încercare cauzată de o altercație pe care a avut-o în urmă cu mai mulți ani. 
Mâine, instanța va da pronuntare în acest caz.

"Maine se va pronunta instanta cu privire la acest caz. In acest moment, nu putem face declaratii, dar vom respecta si pune in aplicare ce va dispune",  a declarat, pentru Sursata.ro, Florin Popa, purtator de cuvant al IPJ Arges.

CITEȘTE ȘI ..Pruni distruși de grindină la Coșești

Una dintre persoanele care a depus mărturie în favoarea agentului de poliție a recunoscut că în declarație a scris ce i-a dictat agentul, mai exact că șoferul a fi fost cel care a aruncat procesul verbal pe jos și l-a amenințat.