(video) Fum la unitatea mobilă ATI de la Marius Nasta. Nu au fost răniți


UPDATE, ora 00:20

„Totul este în regulă, a fost un incident minor, cu sperietură mare, însă” - a declarat ministrul sănătății Vlad Voiculescu.

Conform acestuia nu a fost vorba despre un incendiu, ci o degajare de fum sau abur, cauza fiind echipament exterior spitalului, care fusese verificat tehnic în urmă cu două luni.
Totodată, viața  niciunui pacient nu a fost în pericol, iar acum aceștia sunt transferați deja pe secții în Institut.
 

----------------------------------------------------------------

Alertă, în această seară, la Institutul „Marius Nasta”, din București. La ora 22:24, din unitatea mobilă ATI a început să iasă fum din cauza unui generator. Nu a fost vorba despre incendiu, iar acum lucrurile sunt sub control.

În unitatea mobilă erau 7 pacienți, dintre care 5 intubați, aceștia fiind relocați în clădirea institutului.

La fața locului s-au deplasat opt autospeciale de stingere și opt echipaje SMURD, dar din fericire nu vorbim despre răniți.

CITEȘTE ȘI ... Valeriu Gheorghiță: Imunitatea căpătată în urma vaccinului va dura mai mult de un an


Unitatea mobilă ATI din curtea spitalului „Marius Nasta” funcționează din octombrie și fusese închisă în această săptămână pentru dezinfecția periodică, fiind redeschisă vineri.
Conform Digi24, managerul Beatrice Mahler a explicat că deși în clădirea spitalului erau locuri la terapie intensivă, acești pacienți erau ținuți în unitatea mobilă ATI din curtea Institutului, pentru că erau bolnavi care aveau nevoie de ventilație non-invazivă, dar erau cu risc iminent de a fi intubați, iar personalul care deservea unitatea mobilă era pregătit special pentru astfel de situații, astfel că pacienții beneficiau de o monitorizare mai atentă.

CITEȘTE ȘI  ... (video) Transporta ilegal lemn cu mașina de gunoi - Vehiculul aparține unui afacerist argeșean

Spitalul „Marius Nasta” este o clădire veche, având corpuri construite la începutul secolului XX. Infrastructura învechită nu face față uneori aparaturii din timpurile moderne, iar unitatea mobilă ATI are toate dotările necesare și generator propriu.

 

Sursa video: You Tube